Bilecik’te İYİ Partili Belediye Başkan yardımcısına önemli görev

Bilecik’te İYİ Partili Belediye Başkan yardımcısına önemli görev
CHP’li Bilecik Belediyesinin İYİ Partili Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses Bilecik için önemli birliklerden biri olan Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliği Başkan Vekilliği görevine getirildi.

Bilecik’te geçtiğimiz günlerde üst üste su kesintileri yaşanmıştı. Yaşanan kesintilerin ilki 4 günü aşkın sürmüş ve yazın en sıcak zamanında vatandaşlar mağdur olmuştu.

Bilecik’in merkezine içme ve kullanma suyu, Bozüyük ilçesinden doğan ve Bilecik Merkeze yaklaşık 40 km mesafede olan karasu su kaynağından sağlanıyor. Su kaynağını Merkeze ulaştıran boruların uzunluğu ve zaman zaman işletmesinde yaşanan zorluklar borularda patlaklar oluşmasına, bu durumda Bilecik’in Merkezinde su kesintilerine neden olabiliyor.

Hattın işletilebilmesi için ise Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliği adında bir birlik kurulmuş ve bu birlik hattın işletmesinden sorumluydu. Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliği başkanlığını ise Bilecik Merkeze bağlı Vezirhan Beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Ocak yürütmekteydi.

anafoto.jpg

BAŞKANIN TATİLDEN DÖNMEMESİ VATANDAŞLARI KIZDIRDI
Birlik Başkanı Hüseyin Ocak’ın tatilde olduğu bir esnada Karasıu hattında Bilecikli vatandaşları mağdur edecek kadar uzun süren bir patlak meydana gelmiş ve patlak 4 günü aşkın süren çalışmalarının ardından tamir edilebilmişti. Yaşanan arıza sırasında tatilde olan ve tatilini yarıda kesmeyerek Bilecik’e dönmeyen Birlik Başkanı Hüseyin Ocak’a vatandaşlar tepki göstermişti.

BİRLİK BAŞKANI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
Geçtiğimiz gün Karasu İçme ve Kullanma Suyu Birliği Başkanı Hüseyin Ocak görevinden istifa ettiğini duyurdu. Bunun üzerine Birlik olağanüstü seçimli genel kurula gitti. Yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda Bilecik’in Osmaneli İlçesinin AKP’li Belediye Başkanı Münür Şahin birliği yeni başkanı oldu.

İYİ Partili Belediye Başkan Yardımcısı Gürses Birlik Başkan Vekilliğine getirildi
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Birlik Başkanı olmasının ardından Birlik Başkan Vekilliğine ise Bilecik Belediyesinin İYİ Partili Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses getirildi. Ahmet Gürses Karasu hattında son yaşanan arızanın çözülmesi noktasında yoğun çaba harcamış ve arıza 1 gün gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturulmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar