Balıkçılar dikkat! Yarın sona eriyor

Balıkçılar dikkat! Yarın sona eriyor
1 Eylül 2023'te başlayan 2023-2024 balıkçılık av sezonunun yarın sona ereceği açıklandı. Denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsarken, Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaf olacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun sona ermesiyle ilgili bir değerlendirme yaptı. Bakan Yumaklı, denizlerde uygulanan av yasağının endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsadığını ve kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf olduğunu belirtti. Küçük ölçekli balıkçıların avcılığa devam edebileceğini ifade eden Yumaklı, ekonomik faaliyetlerini sürdürmek isteyen balıkçıların ise Bakanlıktan izin alarak kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabileceklerini açıkladı.

Bakan Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun bereketli geçtiğini belirterek özellikle hamsi avcılığının ön plana çıktığını söyledi. Avcılık ürünlerinin hem iç piyasada tüketildiğini hem de ihracat yoluyla ülkeye döviz girdisi sağladığını vurgulayan Yumaklı, halkın yaz boyunca küçük ölçekli balıkçıların yakaladığı balıklarla ihtiyacını karşılayabileceğini dile getirdi.

Bakan Yumaklı, sezon boyunca gerçekleştirilen denetimlere de değinerek, sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak ve yasalara uygun avcılık yapmak için denizlerden balık hallerine kadar geniş kapsamlı denetimlerin yapıldığını aktardı. Yumaklı, geçen yıl yapılan denetimlerde kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konulduğunu ve birçok kişiye idari para cezası uygulandığını belirtti.

Önümüzdeki sezon için yeni kuralların belirleneceğini söyleyen Bakan Yumaklı, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu'ndan gelecek raporlar ile bilimsel ve teknik tavsiye kurulu tarafından hazırlanacak raporların dikkate alınacağını ifade etti. Yumaklı, sürdürülebilir bir balıkçılık politikası izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde getirilen yasaklara uyulmasının önemine dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar