Bakan Şimşek açıkladı: Türkiye FATF'ın gri listesinden çıkıyor

Bakan Şimşek açıkladı: Türkiye FATF'ın gri listesinden çıkıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) gri listesinden çıkma sürecinin son aşamasına gelindiğini duyurdu.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede Türkiye'nin söz konusu kriterlerini büyük ölçüde karşıladığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bu kriterleri büyük ölçüde karşıladığını söyleyerek, teknik çalışmaların başarıyla tamamlandığını ve Haziran ayında gerçekleştirilecek yerinde denetimle gri listeden çıkma sürecinin tamamlanacağını ifade etti.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Türkiye'nin kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele sistemini güçlendirmek için belirlenen Eylem Planı'nın tüm maddelerini yerine getirdiğini belirten Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkma sürecinin son aşamaya geldiğini vurguladı.

FATF ekibinin Türkiye'ye yapacağı ziyaretin ardından hazırlanacak değerlendirme raporunun Haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacağını ve gri liste kararının kaldırılmasının beklendiğini ifade etti.

FATF kararlarında Türkiye'nin risklere uygun olarak karmaşık kara para aklama soruşturmalarını yürüttüğü ve terörizmin finansmanına yönelik mali yaptırımları geliştirdiği belirtildi. FATF raporlarında, Türkiye'nin 40 FATF standardının 39'unda uyumlu olduğu da vurgulandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar