Ersan Şen emekli maaşlarıyla ilgili son bombayı açıkladı: İçeriden aldığı bilgi ağzından kaçırdı

Ersan Şen emekli maaşlarıyla ilgili son bombayı açıkladı: İçeriden aldığı bilgi ağzından kaçırdı
Hukuk alanında tanınmış isimlerden biri olan Ersan Şen, emekli maaşları ve ikramiyelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ersan Şen'in emekli maaşları ve ikramiyeler konusundaki sözleri gündem oldu.

Ocak ayında gerçekleşen maaş düzenlemesi, milyonlarca emekliye yüzde 49,25 oranında bir zam getirdi. Bununla birlikte, yapılan zam sonucunda en düşük emekli aylığı 10 bin TL seviyesinde kalmaya devam etti.

Emekli maaşlarındaki yanı sıra bayram ikramiyelerine de yansıyan gelişmelerle birlikte, bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldı. Böylece, 2 bin TL olan bayram ikramiyesi 3 bin TL seviyesine çıkarıldı. Ancak, emekliler bu zamlardan pek memnun değiller. Zira hayat pahalılığı sebebiyle elde edilen zamlar, emeklilerin maddi durumunu olumsuz etkilemeye devam ediyor. Açlık sınırının 15 bin TL seviyesine ulaşması da tepkilerin bir diğer kaynağı oldu.

Ünlü hukukçu Ersan Şen, emeklilere yönelik maaş ve ikramiye düzenlemeleri hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına ilişkin görüşlerini paylaşan Şen, Türk lirasının piyasadaki fazlalığını azaltma çabasında olduklarını belirtti. Örneğin, 100 bin TL'nin 50 bin liraya düşürülmeye çalışılacağını ifade eden Şen, bu şekilde paraya ulaşma imkanını kısıtlama ve tüketimi kontrol altına alma amaçlarının olduğunu vurguladı. Ancak enerji fiyatlarındaki artışla mazotun 45 liraya yükselmesi gibi faktörlerle karşılaşılırken, emeklilerin durumu için 10 bin liranın yetersiz olduğunu dile getirerek insanca bir maaş talep ettiklerini ifade etti. Asgari ücret seviyesine kadar maaşların gelmesi gerektiğini savundu.

Hukukçu Ersan Şen, emekli ikramiyeleri konusunda, özellikle büyük şehirlerde emekli maaşlarının yeterli olmadığını belirterek, "Bayram harçlığı olarak 3 bin lira yetmezse, bu sorunu çözmek için 5 bin lira dahi yetersiz olabilir" şeklinde ifadeler kullandı. Şen, hükümetin emeklileri seçim dönemlerinde hatırlamasını eleştirerek, bu durumu sık sık gündeme getirdi.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar