Bakan Murat Kurum, sosyal konut hakkında tüm bilinmeyenleri açıkladı

Bakan Murat Kurum, sosyal konut hakkında tüm bilinmeyenleri açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TV100 ekranlarında sosyal konut hakkında tüm detayları açıkladı.

BAKAN MURAT KURUM, SOSYAL KONUT HAKKINDA TÜM BİLİNMEYENLERİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıkladığı ve başvuruların geçtiğimiz hafta itibarıyla başladığı sosyal konut projesine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bankalardan başvuru yapmak isteyenler şubelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular, 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim''de sona erecek.

TV100 ekranlarında, Televizyoncu Erdoğan Aktaş moderatörlüğünde, TV100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, TV100 Ankara Haber Müdürü Bilgehan Atay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, TOKİ sosyal konut özelinde soru yönelttiler.

Bakan Murat Kurum TOKİ''nin konut projesinin bilinmeyenlerini anlatıyor

Murat Kurum, sorulan sorulara şu cevabı iletti:

“4 Eylül’de başvurularımız başladı. İlan edildiği günden itibaren 81 ilimizde, ilçelerimizde büyük bir heyecanla karşılandı. Proje kapsamıyla toplumun tüm kesimlerine hitap ediyor.81 ilden gelen talepler, sorular, vatandaşlarımızın merakla beklediği bu proje konusunda güzel izlenimler alıyoruz. Başvuru sayıları 5 milyona yaklaştı. Piyasaya talep doğrultusunda bir arz sunuyorsunuz. Eyy vatandaşım gel bunlardan istifa et diyotsun. Ben vatandaşlarıma sahip çıkıyorum. Sektör buna ayak uydurmak zorunda. Orta gelire de proje açıklayacağız. Orta gelirin alabileceği şartları sağlamaya çalışacağı. Hazine Bakanlığı ile çalışıyoruz. Projeyi açıkladık, ev fiyatları düşmeye başladı. Her ev hanesinden bir başvuru alınacak. Hanenin geliri İstanbul''da 18 bin lirayı Anadolu''da 16 bin lirayı geçmemesi gerekiyor. Biz bunları çok ince eleyip sık dokuyacağız, hakkaniyetli ve adaletli davranacağız ve Projelerimizi 2 yıl içerisinde bitireceğiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar