Herkes merak ediyordu! İşte TOKİ'nin yapacağı dairelerden ilk görüntüler

Herkes merak ediyordu! İşte TOKİ'nin yapacağı dairelerden ilk görüntüler
Herkesin merak ettiği sosyal konut projesine dair yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. TOKİ'nin 240 ay vadeye kadar vatandaşa satacağı yapılara ilişkin örnek dairler ilk kez ortaya çıktı.

TOKİ'NİN YAPACAĞI ÖRNEK DAİRELER ORTAYA ÇIKTI!

Erdoğan tarafından duyurulan ve başvuru sayısının 4 milyona eriştiği sosyal konut projesinde merak edilen bir detay daha ortaya çıktı.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim kapsamında 2+1 ve 3+1 evlerin iç görünümü belli oldu. Daha önce konutların metrekaresi açıklanmıştı. Şimdi de 2+1 ve 3+1 Toki örnek daire kamuoyu ile paylaşıldı. 

CNN Türk''te yer alan habere göre, Daire planlarında 2017 yılında TOKİ tarafından inşasına başlanan Esenler''deki toplu konut projesi baz alınacak. Esenler''deki 3 oda 1 salondan oluşan dairelerin her biri brüt 125 metrekare. 28 metrekarelik salon aydınlık ve bir de balkonu bulunuyor. Dairenin mutfak bölümü toplamda 14 metrekarelik bir alan tezgahlar oldukça geniş ve akrilik kaplama. Çekmeceler ise laminant kaplamadan yapılmış ve oldukça geniş. Dairede oturma odası ve çocuk odası olarak planlanan 10 ve 12 metrekarelik iki oda bulunuyor. Ayrıca bir alaturka tuvalet ve banyo yer alıyor ve uzun bir koridor. Yatak odası olarak tasarlanan toplamda 15 metrekarelik alanda da bir ebeveyn banyosu bulunuyor. Dolabından aynasına kadar her türlü şey düşünülmüş.

Konutların her biri deprem riskine karşı yatay mimari ile inşa edilecek. Dairlerde yüksek güvenlikli çelik kapılar kullanılacak. Projede yaşam alanları da unutulmayacak. Yürüyüş alanlarından spor alanlarına ve çocuk parklarına kadar her bir etabın kendine ayrı bir alanı bulunacak.

81 ilde inşasına başlanacak konutların 50 bini İstanbul''a yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar