Bakan açıkladı: EYT'de işe başlama tarihi kesinleşti!

Bakan açıkladı: EYT'de işe başlama tarihi kesinleşti!
Milyonlarca EYT'li yıl sonuna yaklaşılırken EYT yasasının kapsamını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık ayında kesinleşmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgin'in açıklamaları sonrası EYT'lilerin tartıştığı '5 puan' konusu da netlik kazandı.

EYT'DE TARİH KESİNLEŞTİ: 5 PUAN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Aralık ayının son günlerinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ile birlikte ilan edilmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) tasarısının kapsamına yönelik bilgiler açıklanmaya başladı. Yayınlanacak yasa ile emekli olmayı bekleyen 1.8 milyon vatandaşınsa en çok merak ettiği konulardan biri işe başlama tarihi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada:  Bilgin, “EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir şey yok” dedi. 

EYT''LİLER İŞTEN ÇIKARAMAYACAKLAR!

Emekli olanların işe devam etmesi durumunda, normal çalışanlara göre primlerinin 5 puan yükseldiğini ve patronların EYT düzenlemesinin hayata geçmesi sonrasında, bu farkın kaldırılmasını istediğini belirten Bilgin, “İşveren emekli olan kişiyi çalıştırıyorsa devlete normal çalışandan daha fazla prim ödüyor. Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene sen EYT’li olan bu çalışanını atma, çalıştır. Biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar