En düşük emekli maaşı belli oldu: İşte yeni yılda emeklilerin alacağı maaş tablosu

En düşük emekli maaşı belli oldu: İşte yeni yılda emeklilerin alacağı  maaş tablosu
Emeklilere yapılacak zammın açıklanmasına günler kala en düşük emekli maaşının ne olacağı büyük merak konusu. Milyonlarca emekli açıklanacak zamlar sonrasında en düşük emekli maaşının kaç olacağını merak ediyor. AKP kulislerinde ise en düşük emekli maaşı belli oldu. Detaylar haberimizde...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU! İŞTE 2023'DE EMEKLİLERİN ALACAĞI YENİ MAAŞLAR

2021 yılında asgari ücretin yüzde 53''ü kadar olan en düşük emekli maaşı sırasıyla 2022 Ocak zammında yüzde 59''a, Temmuz ayında yapılan ara zam ile de asgari ücretin yüzde 64''üne çıkarıldı. Asgari ücret artarken, en düşük emekli maaşı alan vatandaşların maaşına daha yüksek oranda zam yapılması yeni yılda da devam edecek mi? En düşük emekli maaşı ile asgari ücret arasındaki farkın emeklilerin lehine erimesi beklenirken AKP kulislerinde yeni yılda en düşük emeklinin alacağı maaşın asgari ücretin %70''i kadar olacağı konuşuluyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5775 TL OLACAK

Asgari ücrete ne zam geleceği son günlerin en merak edilen konusu. Milyonlarca asgari ücretli maaşlarına yapılacak zam oranını merak ederken, emekliler de maaşlarının asgari ücrete göre artacağını bekledikleri için asgari ücrete yapılacak zammın açıklanmasını bekliyor. 2022 Ocak ayında asgari ücrete yapılan %50''lik zammın yeniden tekrarlanmasını bekleyen uzmanlar, bu zammın gerçekleşmesi halinde en düşük emekli maaşının da 5775 TL seviyesine çıkacağını belirtiyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar