Aylık net maaş 147 bin lira! 85 bin personel alınacak! Bu meslek sahibi olanlar para basacak

Aylık net maaş 147 bin lira! 85 bin personel alınacak! Bu meslek sahibi olanlar para basacak
Birçok meslek grupları bulunmasına rağmen, bu mesleğe ilgi duyanlar şanslı. Her ay 147.000 TL maaşla 185.000 kişi alınacak. İşte alım detayları…

Dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olan İsviçre, geniş çapta personel alımı için harekete geçti. Ülkenin sağladığı 147.000 TL'lik aylık maaş cazibesiyle dikkatleri üzerine çekti. İsviçre yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, toplamda 85.000 kişilik personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Mesleğe gönül verenlere büyük fırsat! Aylık 147 bin TL maaş ile 85 bin personel alımı yapılacak

85.000 ALIM YAPILACAK

2024 yılında, İsviçre'nin geniş çaplı bir istihdam hamlesi yapacağı açıklandı. İlk etapta 85.000 kişinin işe alınacağı belirtildi. Bu alımların Türkiye dahil Doğu Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden gerçekleştirilmesi planlanıyor. İsviçre'de asgari ücret politikası kantonlar arasında değişiklik gösteriyor. Şu anda en düşük asgari ücret 147.494 TL'ye eşdeğerdir. Aylık asgari ücret ise 4.160 İsviçre Frankı olarak belirlendi

Avrupa ülkeleri, özellikle pandemi sonrası nitelikli iş gücü bulmakta zorlanıyor. İsviçre gibi ülkeler, farklı yerlerden personel arayışını sürdürüyor. İsviçre'nin programlarına göre, 85.000 personele değişen ücretler verilecek, ancak en düşük ücret 147.000 TL olacak. Maaşlar, meslek zorluklarına ve niteliklere göre 230.000 TL'ye kadar yükselebildiği belirtildi.

hemsire.jpg

HANGİ MESLEKLERDEN ALIM YAPILACAK?

İsviçre yetkilileri, doktor, hemşire ve yaşlı bakımı gibi sağlık sektörü pozisyonları için ayrılmış kadroların olduğunu duyurdu. Ancak, savaş nedeniyle Rusya ve Ukrayna'dan kaçan kişilerin, sağlık sektöründeki nitelikli personel eksikliğini giderecek düzeyde olmadığı belirtildi.

EN ÖNEMLİ ŞART DAVET

İsviçre'de çalışmak için davet almak önemli bir şarttır. Bunun için dil yeterliliği, geçimini sağlayacak gelir ve ikamet edebileceği bir ev gerekir. Ülkenin saatlik asgari ücreti 23 İsviçre frangıdır, yani aylık 4.160 İsviçre frangıya denk gelir ki bu da saatlik 815 TL'ye ve aylık 147.000 TL'nin üzerinde bir maaşa eşittir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar