İŞKUR duyurdu! Kadın işçi çalışanlara rekor para desteği

İŞKUR duyurdu! Kadın işçi çalışanlara rekor para desteği
İşkur'un 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)' çerçevesinde, işverenlere, istihdam ettikleri her bir kadın çalışan için 3 ay boyunca aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacağı belirtildi.

İŞKUR, kadınların işgücüne katılımlarını teşvik etmek ve üretimde daha fazla kadın istihdamını sağlamak amacıyla yeni bir argümanı hayata geçirerek, kadın çalışanlar için işyerlerine 3 ay boyunca aylık 25 bin liraya kadar destek sağlayacak.

'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)', işverenlere ihtiyaç duydukları iş gücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu olmadan yetiştirme imkânı sunmak amacıyla başlatıldı ve pilot illerden biri olan Bursa'da uygulanacağı belirtildi.

İŞKUR'dan kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek

Program kapsamında, 18-35 yaş aralığındaki kadın çalışanlara iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettikleri kadın çalışan için 3 ay boyunca aylık 25 bin liraya kadar destek verileceği açıklandı.

Destekten yararlanacak işyerlerinin en az 2 sigortalı çalışana sahip olması gerekmekte olup, destek ödemesi yapılan süre kadar kadın çalışan istihdam etmeyi taahhüt etmeleri gerekir.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru yapmak isteyen işverenlerin, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir ve projeye uygunluk konusunda detaylı bilgi almak için Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezlerinde bulunan iş ve meslek danışmanlarından yardım alabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar