Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu

Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa'da mücadele eden kulüpler için iki numaralı kupa olarak görülen UEFA Avrupa Ligi'nde, son oynanan karşılaşmalar sonrası yarı finalistler belli oldu. Almanya'dan iki kulübün yarı finali çıktığı kupada, bir İngiliz ve bir İskoç ekibi de turlamayı başardı. İşte UEFA Avrupa Ligi yarı finalistleri...

Avrupa''da gözler Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarının ardından UEA Avrupa Ligi''nde oynanan çeyrek final karşılaşmalarını çevrilmişti. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvasında, Bundesliga''dan  Leipzig ve Eintracht Frankfurt, İngiliz Premier Ligi''nden West Ham United ve İskoçya Ligi''nden Rangers oynanan çeyrek final karşılaşmaları sonrası yarına finale yükseldi.

Gecenin öne çıkan maçında Barcelona, 1-1 berabere kaldığı ilk maçın rövanşında Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt''u ağırladı. Filip Kostic (2) ve Santos Borre''nin golleriyle sahadan 3-2 galip ayrılan konuk ekip tur atlayan taraf oldu.

Yarı finalde Leipzig ile Rangers, West Ham United ile de Eintracht Frankfurt eşleşti.

Bu turda karşılaşmaların ilk ayağı 28 Nisan, rövanşları 5 Mayıs''ta yapılacak. 18 Mayıs''taki finale ise İspanya''nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı ev sahipliği yapacak.

Çeyrek final karşılaşmalarında alınan sonuçlar:

Atalanta (İtalya) - Leipzig (Almanya): 1-1, 0-2

Barcelona (İspanya) - Eintracht Frankfurt (Almanya): 1-1, 2-3

Olimpik Lyon (Fransa) - West Ham United (İngiltere)?: 1-1, 0-3

Rangers (İskoçya) - Braga (Portekiz): 0-1, 3-1 (Uzatmada)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar