42 yıl sonra gelen şampiyonluk!

42 yıl sonra gelen şampiyonluk!
Eintracht Frankfurt, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren UEFA Avrupa Ligi finalinde Rangers'a penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak şampiyon oldu. Alman ekibi UEFA Avrupa Ligi kupasını 42 yıl sonra müzesine götürdü.
 
UEFA Avrupa Ligi''nin şampiyonu Eintracht Frankfurt oldu. Eintracht Frankfurt, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren UEFA Avrupa Ligi finalinde Rangers''a penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak şampiyon oldu.
 
Frankfurt, kupayla birlikte gelecek sezon Şampiyonlar Ligi kuralarında Real Madrid, Bayern Münih, Paris Saint Germain gibi Avrupa''nın önde gelen kulüpleriyle birlikte ilk torbada yer alacak.

Almanya''dan gelecek sezon şampiyonlar Ligi''ne katılacak takımlar Eintracht Frankfurt, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Leipzig ve Bayer Leverkusen olacak.

Avrupa''da bu sezon namağlup olarak UEFA Avrupa Ligi kupasının sahibi olan Frankfurt, şimdiye kadar Avrupa''da oynadığı 4 finalin 3''ünü kazandı.

Frankfurt son olarak 42 yıl önce, 1979-1980 sezonunda UEFA Kupası''nı kazanmış, ayrıca 1966-1967''de UEFA Intertoto Kupası''nın sahibi olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar