Arda Güler'e büyük sürpriz! UEFA tarafından açıklandı

Arda Güler'e büyük sürpriz! UEFA tarafından açıklandı
Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımı'nın 17 yaşındaki yıldız oyuncusu Arda Güler, UEFA'nın açıkladığı "2023'te izlenmesi gereken 40 yetenek" listesine dahil edildi. Genç oyuncu hakkında UEFA "Türk Messi" ifadesini kullandı.

UEFA; muhabir, gazeteci ve editörlerinin seçimini yaptığı ve yeni yıla damga vurma potansiyeli olan oyuncuları listeledi. Listede 40 isim yer aldı. Türkiye''den listeye giren isim ise Fenerbahçe''nin genç yıldızı Arda Güler oldu. UEFA, 2023''te izlenecek oyuncular arasına Fenerbahçeli Arda Güler''i ekledi. ''Türk Messi'' lakabını öne çıkaran UEFA, Arda hakkında değerlendirmelerde bulundu. Listede yer alan oyuncular, herhangi bir sıralamaya tabi tutulmadan paylaşıldı.

TÜM GÖZLER ÜZERİNDE

UEFA''nın inceleme yazısında Arda Güler için, top sürme yeteneği ve delici pasları nedeniyle "Türk Messi" lakabına sahip olduğu vurgulanırken; geçen sezon Süper Lig tarihinin en genç golcüsü olduğu hatırlatıldı. Arda Güler''in bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi''nde dikkatleri üzerine çektiği belirtildi.

BONSERVİSİNİN TAMAMI ALINDI

13 yaşında Ankara ekibi Gençlerbirliği''nden Fenerbahçe''ye transfer olan Arda Güler''in sonraki satışından pay hakkının yüzde 20''si Gençlerbirliği''nde bulunuyordu. Ekonomik olarak zor günler geçiren başkent ekibi, yüzde 20''lik hakkını Fenerbahçe''ye 2.5 milyon Euro karşılığında devretti. Böylece, Arda Güler''in transferinden elde edilecek gelirin tamamı Fenerbahçe''nin olacak.

İTALYA BASININDA MANŞETLERDE

Arda Güler, birçok Avrupa devi ile anılmasına karşın, yıldız oyuncu hakkında en fazla haber İtalyan medyasında çıkıyor. Geçmişte Fenerbahçe''den yapmış olduğu Eljif Elmas ve Kim Min-Jae transferlerinden çok memnun olan Napoli, sarı-lacivertlilerden Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu''nu da takımına eklemek istiyor.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar