Resmi açıklama geldi: ''Arda Güler için o kulüple anlaştık''

Resmi açıklama geldi: ''Arda Güler için o kulüple anlaştık''
Fenerbahçe, Gençlerbirliği’nden Arda Güler’in %20’lik sonraki satıştan pay hakkını satın aldı. 17 yaşındaki yıldız oyuncunun bonservisinin tamamı Fenerbahçe'ye ait olacak.

TFF 1. Lig ekibi Gençlerbirliği''nin asbaşkanı Mehmet Soylu, Fenerbahçe ile Arda Güler transferi için anlaşmaya vardıklarını söyledi. Gösterdiği performans ile Türkiye ve Avrupa''da fenomen haline gelen 17 yaşındaki yıldız oyuncunun sonraki satışından elde edilecek %20 pay için Fenerbahçe, Gençlerbirliği''ne 2.5 milyon euro ödeyecek. 

TRANSFER YASAĞI KALKACAK

TFF 1''inci Lig ekiplerinden Gençlerbirliği''nde yönetim kurulunun isim sponsoru almak için Türkiye Futbol Federasyonu''na (TFF) başvuracağı ve sponsorluk için bir firmayla 1.5 yıllığına anlaşmaya vardığı öğrenildi. Kulüpte yaşanan ekonomik krizi çözmeye çalışan kırmızı-siyahlı yönetimin, bir firma ile isim sponsorluğu hazırlığında olduğunu öğrenen Gençlerbirliği taraftarları bugün akşam saatlerinde kulüp binasının önüne gelerek yönetime tepki gösterdi. Kırmızı-siyahlı taraftarlar, isim sponsorunu hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini açıkladı. Fenerbahçe''den gelecek 2.5 milyon euro ile Gençlerbirliği''nin bir süredir devam eden transfer yasağının kalkması bekleniyor.

BORÇLAR SIFIRLANIYOR

Kulübün içinde bulunduğu durumu herkesin bildiğini ifade eden Gençlerbirliği Asbaşkanı Mehmet Soylu, "11 futbolcu dosyamız var. Bunların toplamı 3 milyon 681 bin Euro. Bu dosyalardan şu ana kadar resmi olarak 9 tanesi bitti. Kalan dosyalarımızı da cumaya kadar bitirmek zorundayız. Bitirmezsek ayın 23''ünde eksi 3 puan cezası, 2 dönem transfer yasağı cezası alacağız ve önümüzdeki sezon eksi 6 puanla başlayacağız. 2 dönem transfer yasağı demek seneye devre arasında bile transfer yapamamamız demek. Eksi 6 puan ve filiz lisans çıkartamıyorsun. 2 yıldır lisans çıkartamıyoruz çünkü. Buralarda ciddi tıkandık. Bu rakamlar da ciddi maliyetler" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar