İptal edilen gol için hakemler ne dedi?

İptal edilen gol için hakemler ne dedi?
Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının uzatma dakikalarında Antalyaspor'lu Fernando'nun golü ofsayt gerekçesiyle iptal edilmişti. Söz konusu karar hakem dünyasını da ikiye böldü.

Fenerbahçe''nin 1-0 geriye düştüğü karşılaşmanın ikinci yarısında 2-1 öne geçmesiyle birlikte normal süre bu skorla sonuçlandı. Normal süreye eklenen 11 dakikalık uzatma esnasında Antalyaspor''dan Fernando ceza alanı dışından harika bir gole imza attı ancak gol ''ofsayt'' gerekçesiyle iptal edildi. İptal kararı sonrası sosyal medyada büyük bir tartışma çıkarken, birçok hakem de karar hakkındaki görüşünü belirtti.


Fırat Aydınus: Bu sene emekliye ayrılan tecrübeli hakem, Tv 8,5 ekranlarında yayınlanan Son Karar programında söz konusu pozisyon için "Antalyaspor''un son dakikada iptal edilen golünde bana göre ofsayt doğru. Benim yorumum, ofsayt kararı doğru. Çünkü ofsayttaki Haji Wright''ın Osayi Samuel''e bir teması var burada" yorumunu yaptı. 

Ahmet Çakar: Eski FIFA kokartlı hakem Ahmet Çakar, maçın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda: "Türk hakemliği rezilliğe devam ediyor. Bu gece de Antalya katledildi. Ne ofsaytı lan. Nasıl ofsayt….." değerlendirmesinde bulundu.


Bünyamin Gezer: TRT Spor''da Teknik Analiz programında yorum yapan eski hakem, ofsayt pozisyonu için ""Yardımcı hakeme helal olsun. Ofsayttaki Haji Wright omuz hareketiyle Osayi Samuel''i engelliyor. Bu pozisyon net, bariz, açık bir şekilde ofsayttır." Gol iptali %100 doğru" ifadelerini kullandı. 

Erman Toroğlu: A Spor''da yayınlanan 90+1 programında iptal kararını yorumlayan Toroğlu, "Antalyaspor''un iptal edilen golü ise tertemiz. Bırakın bu işleri. Antalyaspor''un puanı gitti" dedi. 

Rıdvan Dilmen: Tv 8,5 ekranlarında yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında pozisyonu yorumlayan Dilmen, "Antalyaspor''un iptal edilen golünde karar doğru. Haji Wright çünkü topa gitmek isteyen Osayi Samuel''i engelliyor" dedi.

Yayıncı kuruluşta yayınlanan Trio programında ise 3 eski hakem arasında fikir birliği sağlanamadı. Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım ofsayt kararının doğru olduğunu savunurken, Lale Orta, "Golün geçerli sayılması gerekiyor" yorumunda bulundu.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar