Akdeniz’den balık yerine bakın ne çıktı

Akdeniz’den balık yerine bakın ne çıktı

Akdeniz'de yapılan balık avı yerine, sandalye, lastik ve merdiven gibi eşyaların çıkması şaşırtıcı bir durum olarak kaydedildi.

Akdeniz'de balık avı yapılırken beklenmedik bir şekilde sandalye, lastik ve merdiven gibi eşyaların çıkması şaşırtıcı bir gelişme olarak değerlendirildi.

Arsuz Su Sporları ve Yelken Kulübü Başkanı Altan Uzar, kulübünü 2023 yılında kurduklarını ve deprem sonrası Arsuz'da çocukların etkinlik yapamadığı bir ortamda su sporlarına odaklandıklarını belirtti. Su altı sporları, su sporları ve yelken sporları gibi faaliyetlerle çocuklara destek olmaya çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca denizlerin dünya oksijeninin büyük bir kısmını sağladığını vurgulayarak, denizlerin temiz tutulması gerektiğini dile getirdi. Kulüp olarak deniz temizliğini geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini ve bu kapsamda lastikler, pet atıkları ve diğer çöpleri temizlemek için çalışmalar yaptıklarını aktardı. Bundan sonra Arsuz Çayı'nda da temizlik çalışmaları yapmayı planladıklarını söyledi ve denizlerin temiz tutulmasının önemine vurgu yaptı.

Kulüpte dalgıç ve yönetim üyesi olan Akın Rıdvanoğulları, denizlerin kirlenmesini önlemek amacıyla başlattıkları temizlik çalışmalarında büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Denizlerde lastiklerin yanı sıra tencere, tava, çaydanlık, bardak ve şişeler gibi çeşitli atıkların bulunduğunu ve bu atıkların deniz canlılarını ve deniz kirliliğini olumsuz etkilediğini söyledi. Sahil güvenlik yetkilileri ve dalgıç arkadaşlarının yardımıyla büyük bir etkinlik düzenlemeye çalıştıklarını ancak bazı atıkların bilerek mi yoksa yanlışlıkla mı atıldığını anlamakta zorlandıklarını ifade etti. Bu durumun kendilerini üzdüğünü ve denizlerin temizlenmesi için başlattıkları çaba ile bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

Akdeniz’den balık yerine sandalye, lastik ve merdiven çıktı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar