Annesi gözleri önünde katledilmişti! Hababam Sınıfı'nın Ayşe'si Zümrüt Cansel’i gören tanıyamadı

Annesi gözleri önünde katledilmişti! Hababam Sınıfı'nın Ayşe'si Zümrüt Cansel’i gören tanıyamadı
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filminde Ayşe karakterine hayat veren Zümrüt Cansel’in son halini görenler tanımakta zorlanıyor. Yeşilçam yıldızının annesi meğerse gözleri önünde öldürülmüş. İşte tüm detaylar...

1980’lilerin sorunlu genç kız rolleriyle tanınan Zümrüt Cansel’in diğer adı İlter Özcan olduğunu biliyor muydunuz.

SİNEMA DÜNYASINA 'HABABAM DOKUZ DOĞURUYOR' İLE ADIM ATTI

dfxc-fbd-cfr1.webp

Hababam Sınıfı’nın Ayşe’si, Zümrüt Cansel, sinema dünyasına ilk adımını, Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal gibi ünlü isimlerle ilk adımı attı.

Zümrüt Cansel, zamana meydan okumasına rağmen genç ve enerjik görünüyor. Ünlü ismin son hali, izleyicileri meraklandırdı.

Kariyerinde Bir Sevgi İstiyorum, Gizli Duygular, Kızgın Güneş ve Yalnızım gibi yapımlarda yer alan Zümrüt Cansel, üç çocuk sahibi olan Eser Özaltıdere ile evli. Zümrüt Cansel, kendisi gibi oyuncu olan Feri Cansel'in kızı.

images.jpg

Feri Cansel, kızının gözü önünde sevgilisi tarafından öldürülmüştü.

YEŞİLÇAM YILDIZI ANNESİ GÖZLERİ ÖNÜNDE KATLEDİLMİŞ

İşte, kadın cinayetlerinin acımasız gerçeğine kurban giden Feri Cansel'in yürek burkan yaşam öyküsü...

1944 yılında Lefkoşa'da doğan Feriha Cansel, Yeşilçam'ın göz alıcı kadınları arasında yer aldı ve Türkiye'de "Feri" adıyla tanındı.

fcx-fc-rdic.webp

Feriha Cansel, ilk evliliğini Birleşik Krallık vatandaşı biriyle yaptı ve bu evlilikten Zümrüt adını verdiği kızını dünyaya getirdi. Birleşik Krallık vatandaşı olan Cansel'in bu evliliği kısa sürede sona erdi. Ardından Türk sinemacılarla temas kurarak Türkiye'de kalabilmek için bir apartman görevlisiyle anlaşmalı bir evlilik yaptı.

dxc-c-c-hrt4.webp

YILMAZ GÜNEY DÖNÜM NOKTASI OLDU

1964'te "Kan ve Gurur" adlı filmde küçük bir rolle Yeşilçam'a adım atan Cansel, figüranlıkla kazandığı parayla geçinemedi. Bu nedenle Parisien adlı ünlü bir gece kulübünde içki servisi yapmaya başladı ve daha sonra burada striptiz yıldızı olarak çalıştı. 1960'lar ve 1970'lerde, dönemin şartlarına uygun olan piyasa filmlerinde rol aldı. Erkeksi tavırları ve kaba konuşma tarzıyla "Kasımpaşalı Emmanuelle" olarak tanındı.

fdc-vv-76bc.webp

Yılmaz Güney ile tanışması, Cansel'in hayatında dönüm noktası oldu. İkilinin yolları kesiştiğinde, Cansel Yılmaz Güney'in "Bir Çirkin Adam" filminde rol aldı. Bu film, 1970 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "en iyi film" dahil olmak üzere 3 ödül kazandı. Cansel ve Yılmaz Güney ilişkileri sona erdi.

KISKANÇLIK CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

1979 yılında İzmir'deki bir konserde tanıştığı ticaret adamı Melih Ük'e aşık olan Feri, onunla birlikte İstanbul'a taşındı ve birlikte bir market açtılar Moda semtinde. Zümrüt adını verdikleri bu işyeri, beraberliklerinin sembolü oldu.

fgcvfd-iceo.webp

fgvc-v-v-ofrh.webp

"SİLAH SESLERİ DUYDUM"

Olay gecesini Feri Cansel'in kızı şöyle anlattı: "Annem, Melih'le kendi kişisel eşyalarını almak için tartışırken odamdan çıktım. Annem ağlıyordu. Bir ara içeri döndüğümde, Melih'in elinde bir silah olduğunu gördüm. Önce şaka yaptığını düşündüm. Silah sesleri duyulduğunda tekrar içeri girdiğimde annemin yere düştüğünü gördüm. Melih, anneme ateş etti. Ardından silah yeniden patladı ve annemin üzerine kapandım. Bir kurşun alnımdan sıyırarak geçti."

sddbcbdsd-blax.webp

dfb-vbb-eeun.webp

Son haliyle tanınmakta zorlanan Yeşilçam'ın yıldız oyuncusu Zümrüt Cansel, Eser Özaltındere ile evli.

ESER ÖZALTINDERE KİMDİR

Futbol kariyerine 1968'de Artvin'de başlayan Eser Özaltındere, daha sonra 2. Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği'nde profesyonel futbol hayatına adım attı. Burada sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti ve 1974-75 sezonunun başında Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a transfer oldu. Burada hızla uyum sağlayarak, eski kaleci Erden Arat'ın takımdan ayrılmasının ardından 1. kaleciliği üstlendi. Gösterdiği başarılı performansla önce Türkiye ümit milli takımına, ardından da kısa bir süre sonra Türkiye A milli takımına davet edildi.

1977-78 sezonunun başlarında Galatasaray'ın 1. kalecisi Boško Kajganić'in vefatıyla, Galatasaray bir sezon boyunca kaleyi Nihat Akbay ve Bahattin Demircan gibi yedek kalecilere emanet etmek zorunda kaldı. Bu durum, Galatasaray'ın kaleci arayışını başlattı ve bu arayış sonucunda Eser Özaltındere transfer edildi. Galatasaray'da geçirdiği altı sezonun dörtünde 1. kaleci olarak görev aldı. Son iki sezon ise zaman zaman yedek kaleci Haydar Erdoğan'la yer değiştirdi.

1984-85 sezonunun yaz transfer döneminde, Galatasaray teknik direktörü Jupp Derwall'ın yeni bir kaleci isteği doğrultusunda Yugoslav kaleci Zoran Simović'i transfer etmesiyle, Eser Özaltındere'nin Galatasaray'daki kariyeri sona erdi ve gidecekler listesine konuldu.

Bunun üzerine aynı sezonun transfer dönemi kapanmadan Sakaryaspor'a transfer oldu. Daha sonra Üsküdar Anadolu, Yalovaspor, Feriköyspor ve Galata SK gibi takımlarda forma giydi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar