Ankara kulislerinde konuşulacak iddia! Babacan ve Davutoğlu’nun partileri birleşiyor mu?

Ankara kulislerinde konuşulacak iddia!  Babacan ve Davutoğlu’nun partileri birleşiyor mu?
Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, Ankara'da konuşulan bir senaryoyu köşesine taşıdı. Şahin, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın Deva Partisi'nin birleşeceğini iddia etti.

Şahin'in iddiasına göre, iki partinin birleşeceği ve isminin “Deva Gelecek” olacağı söylendi.

Zafer Şahin'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Ankara kulislerinde son günlerde en çok konuşulan konu bu.

Bir türlü beklenen sıçramayı yapamayan Babacan ve Davutoğlu’nun partilerinin yeni bir sinerji yaratmak için “Deva Gelecek” adıyla birleşeceği, liderin Babacan olacağı, hatta tüzük çalışmalarına bile başlandığı, seçim barajının yüzde 5’e çekilmesi durumunda bu ittifaka Saadet Partisi’nin de katılacağı iddia ediliyor."

BABACAN'DAN AÇIKLAMA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Gelecek Partisi'yle birleşeceği yönündeki iddiaları yalanladı.

Babacan, özetle şunları söyledi:

“Türkiye’deki tüm siyasi partilerle diyalog içinde olmayı arzu ederiz. İktidarda olan iki siyasi parti haricinde diğer tüm partilerle diyalogumuz var. Onlarla da bir diyalog, bayramlaşma çabamız oldu, ama onlar reddettiler, kendileri bilir.

Diyalog çerçevesinde bazen istişare ettiğimiz konular da oluyor kuşkusuz. Ama DEVA Partisi şu anda, kendi özgün kimliğini geliştiren bir siyasi parti. Biz il il, ilçe ilçe dolaşıp kendimizi anlatıyoruz. Dolayısıyla bizim bu aşamada diyalog ve istişarenin ötesinde herhangi bir siyasi partiyle bir girişim şeklimiz olamaz, düşünülemez.

Kendi işimize bakıyoruz. İttifakmış, parti birleşmesiymiş, bu tür iddia ve söylentilerin tamamı boş. Hiçbirisi gerçek değil. Ne zaman ki bir seçim kararı alınır, ‘ittifak olur mu, olmaz mı, hangi partilerle nasıl bir ittifak olur’, onu o noktada değerlendireceğiz. O gün bir karar vereceğiz. Şu anki önceliğimiz kendi kimliğimizi, DEVA markasını anlatmak.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar