Altının başkenti Kapalıçarşı kuyumcularından bomba yıl sonu altın tahmini

Altının başkenti Kapalıçarşı kuyumcularından bomba yıl sonu altın tahmini
Altın fiyatlarındaki yatay seyir devam ederken Kapalıçarşı esnafından dikkat çeken yıl sonu tahmini geldi.

GÜLSÜM HÜLYA SUNDU

Geçtiğimiz hafta FED yetkililerinden gelen şahin mesajların etkisiyle haftaya temkinli bir seyir ile başlayan altın fiyatlarında gerileme sürüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarına yönelik ne söylüyor? İşte ayrıntılar...

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1911 dolar seviyelerinde seyrediyor. ABD Merkez Bankası'nın (FED), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmemesi altın fiyatlarına hareketlilik olarak yansımadı. Uzmanlar ABD'de enflasyona ilişkin açıklanacak verilerin altının yönü üzerinde etkili olacağını ifade ediyor.

ALTININ YÖNÜ ÜZERİNDE ETKİLİ OLACAK

Altın fiyatlarındaki yatay seyir devam ederken Kapalıçarşı esnafı Engin Baş, altının ons fiyatının uzun zamandır bin 900 dolar civarında olduğunu ve gram altının şu anda bin 676 liradan satıldığını belirtti.

Baş, altının yıl sonuna doğru yükselmesini beklediğini ve iç piyasada külçe, gram altın ve 22 ayar takılara talebin olduğunu söyledi .

Uzmanlar ise ABD’de enflasyona ilişkin açıklanacak verilerin altının yönü üzerinde etkili olacağını ifade ediyor.

"BU RAKAMLARI GÖREMEYEBİLİRİZ"

Altın fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kapalıçarşı esnafı Engin Baş, ‘’Altının ons fiyatı uzun zamandır bin 900 dolar civarında. Gram altın şuanda bin 676 liradan satılıyor. Bu seviyeler çok düşük. Yıl sonunda altında bu rakamları göremeyebiliriz.

Altının yıl sonuna doğru yükselmesi bekleniyor. İç piyasada altına her zaman talep oluyor. Külçe, gram altın ve 22 ayar takılara talep şuanda var. Altın uzun vade yatırım aracıdır’’ dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar