Ali Babacan'dan korkutan uyarı! Yeni ekonomik kriz kapıda

Ali Babacan'dan korkutan uyarı! Yeni ekonomik kriz kapıda
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeteri kadar döviz kaynağı bulanamazsa yeni bir ekonomik kriz dalgasının Türkiye için an meselesi olduğunu söyledi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuk olduğu TV5 televizyonunun programında soruları yanıtladı.

6 Şubat''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki Kahramanmaraş depremleri sonrası gezdiği deprem bölgelerinden gözlemlerini aktaran Ali Babacan, bölgede STK’lar ile merkezi hükümetin bir arada çalışamadığını ve kimi köylerde hala ciddi sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Türkiye''de yaşanmış geçmiş ekonomik kriz döneminde hükümetin ekonomi politikalarının başında yer almış olan Babacan, kriz ortamı ve belirtileri konusunda tecrübeli olduğunu vurgulayarak, Türkiye için yeni bir ekonomik kriz uyarısında bulundu.

TÜRKİYE İÇİN YENİ KUR KRİZİ KAPIDA

Babacan, "Bu depremde büyük bir servet kaybı yaşandı. Bu depremde ciddi bir finansman ihtiyacı oluştu. Bu sadece iç finansmanla çözülecek bir sorun değil. Çünkü depremin yaralarını sarabilmek için harcanacak rakamların çoğu cari açığı artıracak rakamlar. İç finansmanın yanında bir de dış finansman gerekiyor. Türkiye yeteri kadar döviz kaynağı bulamazsa bu depremin yaralarını sarmak için yeni bir ekonomik kriz dalgası daha gelebilir. Çok dikkatli yürütülmesi gereken bir süreçten bahsediyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar