İslam Memiş tarih verdi! Altında yükseliş yeniden başlıyor

İslam Memiş tarih verdi! Altında yükseliş yeniden başlıyor
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, 5 haftadır üst üste düşüş göstererek yatırımcısını tedirgin eden altın hakkında açıklamalarda bulundu. Memiş, altında yeni yükseliş için takipçilerine tarih verdi.

Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçlarının başında gelen altın altın, bütün getirdiklerini birkaç haftada sıfırladı. Şubat ayında yokuş aşağı düşen altın fiyatları, milyonlarca vatandaşı kara kara düşündürürken, beklenen haber altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş''ten geldi.

Özellikle son haftada 1845 dolardan 1806 seviyelerine düşen ons altında, ABD Merkez Bankası''nın (FED) son toplantı tutanaklarını yayınlaması büyük bir rol oynadı. Gelecek aylara yönelik faiz artırımı mesajları içeren belgelerin ardından piyasalarda ''sıkı para politikalarına devam edilecek'' beklentisinin oluşması, altında düşüş hızını ivmelendiren gelişmelerden biri olmuştu.

"PANİK SATIŞI YAPANLAR KAYBEDECEK"

Türkiye''de vatandaşlar tarafından en yoğun ilgi gösterilen ve her dönemin değişmez yatırım aracı olarak kabul edilen altın için iyimser görüş ise altın denilince ilk akla gelen isimlerin başında yer alan İslam Memiş''ten geldi.

Memiş, 2023 yılına yönelik yaptığı tahminlerde kapsamlı bir değişiklik olacağını düşünmediğinin altını çizerken, fiyat dengelemelerinin her dönem yaşanabileceğini ve panik satışından uzak durulması gerektiğini ifade etti. 

ALTINDA YÜKSELİŞ YENİDEN BAŞLIYOR

2023 altının ve gümüşün yılı olacak açıklamalarına devam eden Memiş, yıl sonu ons altın için 2150 dolar seviyelerinin muhtemel olduğunu ve gram altında ise 1500 lira sınırının geçileceğini düşündüğünü dile getirdi. 

Altın yatırımını döviz hesaplarında ya da fiziksel olarak muhafaza eden vatandaşlarda ise tedirginlik en üst seviyeye tırmanmış durumda. Bütün birikimlerini altında tutanlar, artan enflasyon karşısında birikimlerinin değer kazanmadığı gibi, ellerinde avuçlarında olan yatırımın da azalmasından çekiniyor. Memiş, herkese sakin olması gerektiğini hatırlatarak, "Ons altın öngörüsünden sonra ons altın ve dolar kurunda yaşanabilecek gelişmeler üzerinden bir de gram altın beklentisini paylaşan İslam Memiş “Gram altın fiyatında da yükseliş öngörüm devam ediyor. Özellikle temmuz ayında 1200 lira seviyesi, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesi öngörümde de değişiklik yok.” İfadelerini kullandı." dedi 

Mevcut düşüşlerin altın için son alım fırsatları olduğunu belirten uzman isim, gelecek haftalardan itibaren altının kaybettiklerini yeniden toparlayacağını iddia etti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar