Akşener’in bildiri çıkışına CHP’den çok sert cevap: Dikkat çeken yerel seçim detayı

Akşener’in bildiri çıkışına CHP’den çok sert cevap: Dikkat çeken yerel seçim detayı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP’nin Meclis’te terör saldırılarına karşı ortak bildiriye imza atmamasına tepki göstermişti. “PKK’liler herhalde çok mutlu olmuştur” diyen Akşener’e CHP’den yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında CHP'nin Meclis'te terör saldırılarına karşı ortak bildiriye imza atmamasını sert bir dille eleştirdi. Akşener, PKK'nın bu durumdan memnun olduğunu belirterek, "AK Parti'nin işlerini eleştirmek, sandıkta yenme iddiasıyla ortaya çıkmak elbette herkesin hakkıdır. Ama biz şehit ailelerinin karşısında bu milletin temsilcileri olarak kaya gibi durmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Akşener, Meclis'te kabul edilen "teröre karşı bildiri" tezkeresine DEM Parti hariç tüm siyasi partilerin destek verdiğini hatırlattı. Ayrıca, "Soru şu, karın ağrısı İYİ Parti miydi? Karınları ağrıtan İYİ Parti'nin hür ve müstakil olarak seçime girmesi miydi?" diyerek CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

CHP'yi hedef alan Akşener, "İstediğiniz kadar zırlayın, bağırın, çağırın. Hür ve müstakil olarak gidip bu milletin sesi olacağız ve kazanacağız. El sıkışın kardeşim. Dürüst, açık bir şekilde DEM ile el sıkışın, sizin elinizi tutan mı var?" şeklinde çağrıda bulundu.

CHP’DEN YANIT

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP kurmayları ise Akşener'in eleştirilerine sert bir şekilde cevap verdi. AKP'ye benzeyen bir siyaset tarzının sonuç vermeyeceğini savunan CHP'li yetkililer, "21 yıldır iktidarda olan bir siyasi partinin peşine takılmak ne kadar doğru? Biz AKP'nin tavrına göre tavır belirlemek zorunda değiliz" dedi.

"31 MART'TA VATANDAŞ GEREKEN CEVABI VERECEKTİR"

Terörle suçlanan CHP'yi savunan partililer, "Biz bu ülkeyi kuran, Misak-ı Milli sınırlarını çizen bir partiyiz. CHP'yi terör gruplarıyla yan yana getirmek bile ahlaksızlıktır. İYİ Parti kendisine bir yol seçmiş gidiyor. Yolları açık olsun. 31 Mart'ta sandıkta vatandaş gereken cevabı verecektir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

CHP'nin İYİ Parti seçmenine saygı gösterdiğini vurgulayan yetkililer, "İYİ Parti, MHP'nin AKP ile yürümesinden sonra ortaya çıkmıştı. Cumhur İttifakı'ndan memnun olmayan bir seçmeni Cumhur İttifakı'nın yanına çekmek sonuç vermez. Gerçeği varken sahtesiyle kimin işi olsun?" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar