CHP’de mesai sürüyor: İzmir için düşünülen isim ortaya çıktı

CHP’de mesai sürüyor: İzmir için düşünülen isim ortaya çıktı
CHP, Pençe-Kilit Operasyonu’nda 21 askerin şehit olması nedeniyle ara verdiği Parti Meclisi Toplantısı’nı önümüzdeki hafta yapmaya karar verdi. CHP, ayrıca bu toplantıda İzmir, Antalya ve Çankaya belediye başkan adaylarını da belirleyecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaşanan gelişmeler nedeniyle askıya alınan Parti Meclisi Toplantısı'nı bu hafta da gerçekleştirmeme kararı aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan gelişmeleri değerlendirmek ve 31 Mart 2024 seçimleri için aday belirleme sürecini yönetmek amacıyla partisinin Genel Merkezi'nde çalışmalarına devam edecek.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP kurmayları, ertelenen Parti Meclisi'ni gelecek hafta toplamaya karar verildiğini belirtiyor. Bu toplantı, aday belirleme gündemiyle gerçekleştirilecek ve İzmir, Çankaya ve Antalya adayları da bu kapsamlı toplantıda masaya yatırılacak. CHP yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yeniden aday olup olmayacağını da tartışacak.

İZMİR'DE SOYER VE GÖKÇE KARARSIZLIĞI

bugra-gokce-ibbdeki-gorevinden-istifa-etti-izmir-icin-adaylik-basvurusu-yapacak.jpg

İzmir'de ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Buğra Gökce, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel gibi isimler adaylık için öne çıkıyor. Ayrıca, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da adaylık için düşünüldüğü ifade ediliyor.

ÇANKAYA ADAYLIĞI İÇİN KRİTİK TOPLANTI

Çankaya adaylığı için ise Gül Çiftçi, Sercan Çığgın ve Bekir Ödemiş öne çıkan isimler olarak sıralanıyor. Ancak, Çiftçi'nin daha fazla destek gördüğü, ancak Çığgın ve Ödemiş'in de aday gösterilebileceği konuşuluyor.

GENEL BAŞKAN ÖZEL'İN YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Bu süreçte CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yoğun bir görüşme trafiği olduğu da gelen bilgiler arasında. Özel, 22 Ocak Pazartesi günü Kamer Genç anması için Dersim'e hareket edecek. Ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek üzere Batı Şeria'ya yapacağı ziyaret de ocak ayının sonuna kadar gerçekleştirilecek. CHP kurmayları, bu ziyaretin 22 Ocak haftasında planlanması için çalışmalarını sürdürecek.

muahrerem.jpg

Ayrıca, Özel'in Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye iade-i ziyarette bulunacağı belirtiliyor. Liderlerin buluşmasında yerel seçimler de gündeme gelecek ve CHP Lideri Özel, İnce'den yerel seçimler için destek talep edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar