Merkez Bankası çalışanı Hafize Gaye Erkan'ın babasını neden CİMER'e şikâyet etti

Merkez Bankası çalışanı Hafize Gaye Erkan'ın babasını neden CİMER'e şikâyet etti
Cumhur İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulunan Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etti. Bozkurt, dilekçesinde dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Merkez Bankası'nda uzun süredir görev yapan Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla Cumhur İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulundu. Bozkurt, yaşadığı olayları detaylandırdığı dilekçesinde Erol Erkan'ın banka içinde gayri resmi bir yönetici konumuna getirildiğini ve personel işlerine müdahil olduğunu iddia etti.

yeni-proje-2024-01-18t074436-shsx.webp

"BENİM İÇİN ÇALIŞAN BİRİNİ İSTİYORUM"

Bozkurt, dilekçesinde, 4 yıldır MB başkanlık katında protokol görevlisi olarak çalıştığını belirterek, Erol Erkan'ın bankada özel oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini ifade etti. Bozkurt, Erol Erkan'ın personel işlemlerine karıştığını, kendi üzerine çalışmasını istediğini ve bu talebe olumsuz yanıt verdiği için işten çıkarıldığını öne sürdü.

Dilekçede ayrıca, Erol Erkan'ın Bozkurt'a "Benim için çalışan birini istiyorum, başkanın odasına girecek kişiler güvenilir ve sabit olsun" dediğini belirten Bozkurt, işe devam etmek için çocuğunu almak zorunda olduğunu söylediğinde Erol Erkan'ın tehditkar bir tutum sergilediğini aktardı.

7manset2jpg-osa1abtoaka-poisuloqoa-zaz7-001.webp

MAKAM ARACIYLA GELİP BANKAYA DENETİM YAPMIŞ

Bozkurt'un iddialarına göre, Erol Erkan'ın bankada genel müdürlere emir verdiği, onları tehdit ettiği ve çalışanları işten çıkartmaktan çekinmediği belirtildi. Bozkurt ayrıca, Erol Erkan'ın bankanın tüm imkanlarından faydalandığını, Başkan Erkan'ın ABD'de olduğu bir dönemde bile makam aracıyla bankaya gelip denetim yaptığını iddia etti.

7babaerkan5jpg-ni7-eg2nbea-gyuoyfov-almh.webp

"BABA ERKAN'IN MOBBİNGİNE MARUZ KALDIM"

Dilekçesinde özel odanın Erol Erkan'a tahsis edilmesini garip bulduğunu ifade eden Bozkurt, Erol Erkan'ın kendisine mobbing uyguladığını ve birçok personeli talimatlarıyla işten çıkarttığını savundu. Başkan Erkan'ın bebeğiyle ilgilenmek için kullanılan başkan yardımcısı odasını Erol Erkan'ın kullandığını iddia eden Bozkurt, Erol Erkan'ın keyfi uygulamalarına karşı çıkmasının ardından işten çıkarıldığını belirtti.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar