‘AKP’nin İstanbul adayı netleşti’ diyen Fatih Portakal canlı yayında isim verdi: Yüzde 90 o olacak

‘AKP’nin İstanbul adayı netleşti’ diyen Fatih Portakal canlı yayında isim verdi: Yüzde 90 o olacak
Yerel seçimlerde AKP'nin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na karşı kimi aday göstereceği merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan adayın açıklanması için pazar gününü işaret ederken, Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında AKP'nin İstanbul adayını günler öncesinden duyurdu.

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlere gitmeye hazırlanırken, siyasi partiler çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Muhalefet cephesinde ittifak kapılarını tamamen kapanırken, AKP 2019 seçimlerinde kaybettiği İstanbul ve Ankara’yı kazanmak için en güçlü adayı çıkarmayı hedefliyor.

Ana muhalefet partisi, şimdilerde kendisinde olan İstanbul ve Ankara'da mevcut başkanlar Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aday olarak gösterirken, AKP’nin ise bu isimlere karşı hangi isimleri aday göstereceği oldukça merak ediliyor.

İSTANBUL ADAYI PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada İstanbul adayını açıklayacak tarih olarak Pazar günün işaret etti. Aynı gün içerisinde adayların hemen hemen yarısını açıklayacaklarını belirten Erdoğan, Ankara adayına ilişkin olarak, “Seçim beyannamemizi, Ankara’da açıklayacağız” dedi.

FATİH PORTAKAL İSİM VERDİ

Sözcü TV Ana Haber Bülteni Sunucusu Fatih Portakal, canlı yayında AKP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de göstereceği adaylar ile ilgili kulis bilgisi verdi.

“AK Parti’nin adayları artık netleşti” diyen Portakal, üç il için isim verdi. AKP'nin İstanbul adayının Ali Yerlikaya olduğunu söyleyen Portakal, “Yüzde 90. Ali Bey istemiyor ama gönülsüz. Ancak emir demiri keser" dedi.

AKP'NİN ANKARA VE İZMİR ADAYLARI

Ankara da ise aday olacak kişinin Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olacağını ifade eden Portakal, İzmir için şunları söyledi: “Eski Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir'den aday gösterilecek. Kendisi bir önceki dönemde İzmir'den milletvekiliydi. Ancak CHP'nin adayı Tunç Soyer olursa başka bir aday çıkartacaklar

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar