AKP'li isim canlı yayında açıkladı: EYT ve asgari ücret hakkında yeni açıklama

AKP'li isim canlı yayında açıkladı: EYT ve asgari ücret hakkında yeni açıklama
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı hükümet kanadından gelecek açıklamalara çevrildi. 3600 ek göstergede sona gelinmesinin ardından canlı yayında soruları yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, '' Gelecek hafta 17.18’inde çok kapsamlı, engelli STK’larından kadınlara her alanda yardım yapan kesimlerle çalıştaylar gerçekleştireceğiz'' dedi.

AKP'Lİ İSİMDEN CANLI YAYINDA ASGARİ ÜCRET VE EYT AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu''ndan canlı yayında EYT ve 3600 ek göstergeyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Sarıeroğlu ayrıca ''asgari ücrete ek zam gelecek mi?'' sorusuna da cevap verdi.

EYT’LİLER HAKKINDA

Biz sosyal politikalara seçim öncesi diye bakmıyoruz. Gelecek hafta 17.18’inde çok kapsamlı, engelli STK’larından kadınlara her alanda yardım yapan kesimlerle çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Roman vatandaşlarımızla daha önce çalıştay yaptık. İlgili tüm kesimleri buraya davet ediyoruz. Sadece seçim odaklı değil, sahada beklentiler odaklı yolumuza devam ediyoruz. Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum.

AGARİ ÜCRETTE ARTIŞ OLACAK MI?

Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Doğru bilgilendirmenin esas olduğuna inandığım için bu konuda çalışma yapan kişi Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır diye düşünüyorum.

3600 EK GÖSTERGE SONRASI MAAŞLARDA ARTIŞ OLACAK MI?

Şimdi biliyorsunuz temmuz ayında toplu sözleşmemiz yapıldığı zaman ilk 6 ay için yüzde 5 ikinci altı ay için yüzde 7 oranın artışımız ve üzerinde enflasyon farkı verilecekti. Temmuz ayında bu hesaplamalar baştan yapılacak. Aralık sonunda tekrar yapıldığı taktirde muhakkak artışlar olacak.

Bu süreç daha çok emekli maaşlarını ve tazminatlarını etkileyen bir süreç ama maaşlara da yansıması olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar