Memleket Partisi'nden kritik açıklama: Cumhur İttifakı'nda olamayız

Memleket Partisi'nden kritik açıklama: Cumhur İttifakı'nda olamayız
Son zamanlarda yapılan anketlerde sürekli olarak oy kaybı yaşadığı görülen Cumhur İttifakı'nda yeni ortak arayışları sürerken, Muharrem İnce'nin kurucusu olduğu Memleket Partisi'nden Erdoğan ve Bahçeli'ye kötü haber geldi.

BİR PARTİ DAHA AKP'YE KAPILARI KAPATTI! ERDOĞAN'IN GİTMESİNİ İSTİYORUZ

Türkiye 2023 yılında yapılacak seçimlere odaklanırken AKP ve MHP''nin oluşturduğu Cumhur İttifakı bloğu günden güne erimeye devam ediyor. 

Duvar''dan Serkan Alan''a konuşan Memleket Partisi Sözcüsü Gaye Usluer, 2023 seçimlerine gidilen viraj için önemli açıklamalarda bulundu.

''''Memleket Partisi, Cumhur İttifakı''na katılacak'''' söylentisinin gerçeği yansıtmadığını belirten Usluer, AKP iktidarının sona ermesini istediklerini belirterek, ''''Biz Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarının bitmesini istiyoruz. Bu kadar net'''' dedi.

Gaye Usluer''in konu hakkındaki sözleri şu şekilde:

''''AMACIMIZ MUHALEFETE MUHALEFET DEĞİL''''

Bugün bizim Memleket Partisi olarak temel düsturumuz, 20 yıldır iktidarda olan siyasi parti bugün Türkiye’yi yönetemez durumda. Özellikle 2018 seçimlerinde ve değişen anayasa çerçevesinde Türk tipi denilen ve siyaset biliminde adı olmayan bir başkanlık sisteminin Türkiye siyasetini, Meclis’i, ekonomiyi, dış politikayı ne hale getirdiği ortada. Bunların sorumlusunun kim olduğunu biliyoruz. Bugün önceliğimiz her siyasi partinin olduğu gibi iktidar olabilmek. Ama bunun ötesinde biz Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarının bitmesini istiyoruz. Bu kadar net.

“Yönetemiyor” dediğiniz bir partiyle de aynı ittifakta olmayacaksınız.

Kesinlikle. Bizim kuruluş amacımız başka bir şeye evrilir. Bize, “Muhalefete muhalefet etmek” diye çokça eleştiri var ama öyle değil. Bizim kuruluş amacımız AKP iktidarının değişmesi. Ama biz değiştiririz ama başkası. Ama ittifaklar içerisindeki partilere bakın. Altılı masaya baktığımızda her bir siyasi parti birinci parti olmaya çalışıyor. Birbirleriyle rakipler aslında. Biz hiçbir ittifakta olmadığımıza göre, ittifak içerisindeki partiler birbirlerine subliminal mesajlar verirken biz açık mesajlar veriyoruz. Çünkü sonuçta her siyasi parti kendi birinciliği için çalışır. İttifak içerisinde olmadığınızda özgürsünüz. Amacımız muhalefete muhalefet değil. Bana deseniz ki, “Siz kaybediyorsunuz kim kazansın”, tabii ki AKP’nin başını çektiği taraf değil öteki tarafın kazanmasını isteriz. Çünkü şu anda Türkiye’nin mevcut sorunlarının sahibinin kim olduğunu ve o sorunları yaratan mekanizmanın mevcut sorunları çözemeyeceğini biliyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar