Hüsnü Mahalli: AKP seçimlerden önce bu söylentilerin yayılmasını istiyor

Hüsnü Mahalli: AKP seçimlerden önce bu söylentilerin yayılmasını istiyor
Türkiye iyiden iyiye seçim atmosferine girerken, seçim güvenliği tartışmaları da devam ediyor. Pek çok muhalefet partisi daha şimdiden seçim güvenliğinin tesisi için çalışmalara başlarken, Korkusuz Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli'den çok konuşulacak bir yazı geldi. Mahalli, yaklaşan seçimler öncesinde AKP'nin ''bunlar seçimi kaybetseler de gitmez'' söylentisinin yayılmasını istediğini iddia etti.

AKP'NİN SEÇİM ÖNCESİNDE BEL BAĞLADIĞI SÖYLENTİLERİ AÇIKLADI!

Türkiye 2023 yılında yapılması planlanan seçimlere giderken, toplum arasında seçim güvenliğine yönelik söylentiler yayılmaya devam ediyor. Bunların en başında gelen ''''AKP kaybetse de gitmez'''' iddiasının AKP''nin ekmeğine yağ sürdüğünü belirten Korkusuz Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli, hükümetin seçimden hemen önce bu türden iddiaları köpürteceği görüşünde.

Korkusuz Gazetesi''ndeki köşesinde ''Senaryolar'' başlığıyla bir yazı kaleme alan Hüsnü Mahalli, konuya ilişkin şu yorumu yaptı:

AKP iktidarının seçime doğru çok daha sertleşeceği ve kendisine karşı olan herkesi susturmaya çalışacağı ve bu yönde akıl almaz ve çok tehlikeli adımlar atacağı bekleniyor.

Bunun hazırlıklarını sürdüren iktidar gerekli olan yasal düzenlemeleri bitirdikten sonra var olan algı operasyonlarını yoğunlaştıracaktır.

İki amaçla;

1- Bildik kurgu, yalan ve düzmece hikayelerle kendi seçmenini kandırmak.

2- Kendisine oy vermeyecek olan insanları korkutarak sindirmek.

Ülke hızla çöküşe doğru gidiyor ama AKP’nin umurunda değil. Çöküşü yaşayan ve AKP’ye oy ve gönül vermiş yoksul kitlelerin bir bölümü anlaşılmaz bir şekilde yandaş medyanın algı yaratma gücüyle bağlılığını sürdürüyor.

Medyanın Fetö artıkları sürekli yalan söylüyor, sürekli hayal ürünü kurgulanmış hikayeler anlatıyor ama gerçeği kendi izleyicisine anlatmıyorlar.

Daha açık bir ifade ile insanlara aptal muamelesi yapıyor ve aklıyla hatta vicdanıyla dalga geçiyorlar.

Gelelim yaratılmak istenilen korku ortamına…

Çok kurnazca yaygınlaştırılması istenen senaryolara göre;

1- Erdoğan yüzde yüz kazanmayacağı seçimi yapmaz.

2- Seçimi kazanmak için, seçim kurullarını değiştirmek dahil her türlü düzenleme yapılacak.

3- Seçimi ertelemek için içeride bir güvenlik sorunu yaratılır ya da dışarıda bir savaşa gidilir.

4- Seçim yapılsa bile YSK sonucu Erdoğan’ın lehine açıklar ve bu iş biter.

5- YSK kararına karşı çıkanlar iktidar yanlısı paramiliter gruplar ve İdlib’teki İslamcı gruplar tarafından bastırılır ve ülke çok tehlikeli bir kaosun içine sürüklenir.

Gelelim en kurnaz ve tehlikeli söyleme…

Muhalif çevrelerde bile giderek dillendirilen algıyla göre…

“Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz çünkü Alevi olduğu için bazıları ona oy vermez”.

Suriye krizinin ilk ay ve yıllarında mezhep söylemini sıkça tekrarlayan ve bu söylemiyle Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Erdoğan ülkeyi çok tehlikeli bir tartışmanın içine çekiyordu.

Peki Altılı Masa’nın birlikteliğini koruyan “Sünni” 5 lideri ortak bir açıklamayla Kılıçdaroğlu’nu aday gösterirse ne olur o zaman?

Erdoğan; seçim kampanyasını Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği üzerine kurar ve kazanamaması için gereken her şeyi yapar. Erdoğan’ın ülkeyi nasıl perişan ettiğini bilen ve görenler ise onun “Sünniliği”den söz etmez ve etmemesi gerekiyor çünkü böyle bir söylem çok tehlikeli ve toplumun inanç duygularını tümüyle yaralar.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar