Uzman isim net tarih verip uyardı: Benzin 50 TL olacak!

Uzman isim net tarih verip uyardı: Benzin 50 TL olacak!
Yazar İhsan Aydın, bugünkü yazısında akaryakıt zamları ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Aydın, benzin fiyatının gelecekte kaç TL olacağını aktardı.

SIKI DURUN: BENZİN 50 TL OLACAK!

Gazeteci yazar İhsan Aydın, Olay Gazetesi’ndeki köşe yazısında, akaryakıt zamlarıyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Aydın, seçim günü geldiğinde, akaryakıt fiyatlarının, 50 TL’yi geçebileceğini söyledi.

İhsan Aydın şunları söyledi:

“Artık şu görüldü ki, Türk halkı hemen her gün gelen akaryakıt zamlarını kanıksadı. Fakat, bunu sürdürülebilirliğinin olmadığını düşünüyoruz. Üstelik, günlük litrede 2 lirayı aşan zamlarla ülkenin istikrarının devam etmesi de mümkün değil. Akaryakıt dün 28 liraya dayandı. Belki de bugün 30 lirayı aşacak. Ekonomi yönetiminin tüm iyi niyetli çabalarına ve yürürlüğe sokulan tedbirlere rağmen ne yazık ki, hemen her üründeki artışlar durdurulamayan etiket değişimleri, hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Kabinede kısa aralıklarla gerçekleşen bakan değişikliklerinin de soruna bir çözüm olmadığı anlaşıldı. Hatta, ilgili bakan konuştukça coşan döviz ve akaryakıt zamları ile karşı karşıyayız. Bunun, ‘Sade bizde değil tüm dünyada akaryakıta zam geliyor’ diye geçiştirilebilecek bir durum olmadığını da görüyoruz. Nitekim, dün Mersin’den gelen akaryakıt zamları nedeniyle taksici protestosunun doğru algılanılması gerektiğini düşünenlerdeniz. Cadde kapatıp akaryakıt zamlarını protesto eden taksicilerin feryadı basit, sıradan bir eylem gibi görülmemeli. Zira, bir süre önce akaryakıt zamları yüzünden kardeş ülke Kazakistan’ın nasıl karıştırılmak istendiğini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor.”

“İstemeyiz ama, provokatörler bu durumu fırsat bilip, ülkemizde de harekete geçebilirler. Akaryakıttaki fiyat değişim hızının düşürülememesi bütün sektörleri olumsuz etkiliyor. Hükümetin bu işe bir çözüm bulması kaçınılmaz. Sorunu salt Brent petroldeki artışa indirgemek, bu işin çözümünün bulunamadığının da göstergesidir. Toplumsal bir infial ve kaosa neden olmamak için radikal tedbirler, kararlar almanın zamanı gelip de geçmektedir. Akaryakıt zamları bu haliyle Türkiye’yi hızla istikrarsızlığa ve güvensizliğe sürükler. Etrafımızın, dört bir yanımızın düşmanla sarılı olduğu bir dönemde Türkiye bir de bu sorunla karşı karşıyla bırakılmamalı. Petrol ürünlerindeki önü alınamayan bu yükseliş, Anadolu’nun dört bir yanındaki irili ufaklı istasyonların da kapanmaya devam edeceğinin işareti. Türkiye ve hükümet artık bir karar vermeli. Ülkenin bu halinin yaz aylarında da temel tüketim maddelerinde düşüş olmayacağını gösteriyor. Her şeyin, Türkiye’nin tüm illerine akaryakıtla nakledildiği bir ortamda, temel insani tüketim maddelerine de nakliye kaynaklı fiyat artışları eklenecektir. Bu gidişat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisini de sıkıntıya sokacaktır.2023 Haziran’ındaki genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar, akaryakıtın litre fiyatının 50-100 lira bandına ulaşma ihtimalinin de hiç uzak bir olasılık olmadığını düşünüyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar