Ünlü ekonomist seçim için pozisyon alındı diyerek, dolarda görülecek en yüksek ve düşük seviyeleri verdi

Ünlü ekonomist seçim için pozisyon alındı diyerek, dolarda görülecek en yüksek ve düşük seviyeleri verdi
Türkiye'de seçim gündemi iyice ısınırken, yaklaşan seçimlerin öncesinde dolar kurundaki hareketlilik sürüyor. Mayıs ayından bu yana yüzde 16 değer kazanan dolar / TL kuru hakkında çeşitli tahminler ardı arkasına gelirken, analist Ufuk Korcan, piyasalarda 'seçim pozisyonu' alındığını öne sürdü.

'SEÇİM POZİSYONU ALINDI' DEDİ, DOLARDA GÖRÜLECEK İKİ FLAŞ SEVİYEYİ VERDİ

2021 yılının son aylarında yaşanan kur krizinin bir benzerini tecrübe eden Türkiye''de dolar kuru hakkında uzman isimden flaş bir tahmin geldi.

Dünya Gazetesi''nde dolar kurunda görülmesi muhtemel gelişmeleri değerlendiren analist Ufuk Korcan, dolar kuru için ''''Piyasalar seçim pozisyonu alıyor'''' uyarısı yaptı.

Dolar kurunda en yukarıda 18.25 seviyesine dikkat çeken Korcan, yaşanması muhtemel gelişmelerle kurun 16.78''e kadar düşme riski taşıdığını da belirtti.

İşte analist Ufuk Korcan''ın dikkat çeken o analizi:

Piyasalarda tansiyonun arttığı günler yaşanıyor. Aralık sonunda açıklanan Kur Korumalı Mevduat (KKM) kurlar üzerindeki baskıyı hafifletmişti. Ancak geçen süreçte enflasyondaki yükseliş eğiliminin sürmesi ‘emniyet subabı’ görevi gören KKM’ye ilgiyi iyice azalttı. Geçen yılın son aylarında olduğu gibi tasarruflarını enflasyon karşısında korumak isteyen bireysel yatırımcılar yeniden döviz talebini artırdı. KKM’de elde edilen getirinin aslında kurlardaki artıştan kaynaklanması parasını 3 ay vade ile bağlamak istemeyenlerin dövize yönelmesinde etkili oldu. Artan taleple dolar kuru mayıs ayı başından bu yana yüzde 16 yükseldi.

Dolar kuru, 5 Mayıs 2022 tarihinde 14.69 TL seviyesinden başlayan agresif yükseliş trendi üzerindeki hareketini sürdürüyor. Ancak parite için ana yükseliş trendinin 3 Ocak 2022 tarihinde 12.75 TL seviyesinden başlayan trend olduğunu söylemekte fayda var. Şu an için ise daha etkin olan trend 5 Mayıs’ta başlayan trend çizgisi. Bu trendin ise destek noktası 16.79-16.88 TL bandına denk geliyor. Yaşanan sert yükseliş hareketinin bir miktar yavaşlaması için öncelikle bu trend çizgisinin aşağı doğru kırılması gerekiyor. Bu gerçekleşirse 15.73 TL seviyelerine kadar geri çekilme yaşanabilir. Bu noktanın altında ise ana trendin destek noktası olan 15.33 TL desteği bulunuyor. Paritede gerçek bir rahatlama ise bu noktanın aşağı kırılmasıyla mümkün olabilir. Ancak şu anda fiyatların daha önce direnç noktası olarak çalışan 17.07 TL seviyesinin üzerinde gerçekleşmesi bir risk oluşturuyor. Çünkü bu seviyenin üzerinde kalınması paritede daha önceki zirve noktası olan 18.25 TL noktasının test edilme riskini artırabilir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar