Bir anda yüz binlerce lira borçlanabilirsiniz: Mobil bankacılık kullananlar dikkat!

Bir anda yüz binlerce lira borçlanabilirsiniz: Mobil bankacılık kullananlar dikkat!
Şenyurt'ta, Ferhat Yüksel, telefonundan bir süreliğine giremediği mobil bankacılık uygulamasına başka bir telefondan erişim sağladığında, kendisi adına 168 bin 500 lira kredi çekilerek başka bir hesaba EFT yapıldığını gördü. İşte detaylar...

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk babası olan Ferhat Yüksel (45), iddiaya göre; 6 Mayıs Pazartesi günü işe gittiğinde, telefon ekranının kendi kendine açılıp kapandığını gördü. Başta rutin bir dijital aksaklık olduğunu zanneden Yüksel, bir süre sonra telefonun ekranında 'Veriler temizlendi' diye bir bildirim gördü. Bankadan telefonuna bildirim gelen Yüksel, kullandığı bankanın mobil şube uygulamasına girmeyi denedi. Bankanın mobil şubesine bir türlü erişim sağlayamayan Yüksel, iş çıkışı eve geldikten sonra mobil bankacılık uygulamasını başka bir telefona yükleyerek tekrar girmeyi çalıştı.

bankacilik.png

250 BİN LİRA KREDİ BORCU ÇIKTI

Başka telefondan uygulamaya girmeyi başaran Yüksel, hesabından 168 bin 500 lira ihtiyaç kredisi çekilerek Ahmet Çakır isminde bir hesaba EFT yapıldığını gördü. Hesap detayını bankadan aldığında, 12 ay vadeyle çekilen kredinin toplam borç tutarının 250 bin lira olduğunu gördü. Yüksel, yaşadığı olayın üzerine çözüm için gittiği banka şubesinden 'savcılığa gidin' cevabını aldı. Bankada güvenlik zafiyeti olduğunu söyleyen Yüksel, hemen savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

bankacilik2.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar