Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’dan korkutan dolar çıkışı: Göreceği bir sonraki zirveyi açıkladı

Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’dan korkutan dolar çıkışı: Göreceği bir sonraki zirveyi açıkladı
TEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal’ın yaptığı dolar kuru yorumu herkesi şaşırttı. Özal’ın doların geleceğine ilişkin aktardığı bilgilerde, Dolar bugün 17,5 lira, yarın 25,5 lira olacak onu da biliyoruz” dedi.

DOLARIN GÖRECEĞİ BİR SONRAKİ ZİRVEYİ AÇIKLADI

Geçen haftayı yükselişle tamamlayan döviz kuru, yeni haftaya da artışla başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı. Bu kararın ardından kademeli olarak yükselen dolar kuru 20 Aralık''tan sonra ilk kez 17,70''in üzerine çıktı. Dolar kuru geçen haftayı 17,73 TL, euro da 18,15 TL''den kapatmıştı.

Yeni haftaya da dolar 17,77 TL’den, euro da 18,17 TL''den başladı. Yükselişine devam eden dolar kuru, saat 11:34 itibarıyla 17.83 seviyesine geldi.

TEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal, katıldığı bir programda ekonomiye ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, dolar kuru hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde kendisinin iktisatçı olduğunu ve yurt dışında eğitim gördüğünü belirterek "Dolar bugün 17,5 lira, yarın 25,5 lira olacak onu da biliyoruz, bunlara dur demek lazım. Ben Tayyip Bey aleyhine konuşmuyorum ama hükümeti ekonomi konusunda eleştiriyorum.

Ekonomi yönetimi yanlıştır, bunları söylüyoruz zaten halimiz belli" diyerek acilen önlem alınması gerektiğini söyledi. Kimse ile kavga dertleri olmadığını belirten Ahmet Özal sadece vatandaşların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar