Merkez Bankası doları görmezden geldi: İmalat sanayide kullanım oranı artıyor

Merkez Bankası doları görmezden geldi: İmalat sanayide kullanım oranı artıyor
25 Temmuz Pazartesi gününe de hareketli başlayan dolar, günün erken saatlerinde 2022 yılının rekorunu kırarak 17 lira 80 kuruş seviyesine çıktı. Aynı saatlerde bir açıklama yapan Merkez Bankası ise imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranının arttığını belirtti.

DOLAR ATAĞA GEÇTİ: MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA!

Hükümetin açıkladığı Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile bir müddet dizginlenen dolar kuru, 2022 yılının mayıs ayı itibariyle yeniden atağa geçti. Dolarda yaşanan hareket 25 Temmuz sabahı zirveye ulaşırken, kurun 17.80''i görmesiyle 2022 yılının rekoru kırıldı.

MB''DEN AÇIKLAMA GELDİ

Dolarda yaşanan yükseliş sürerken açıklama yapan Merkez Bankası, imalat sanayi kullanım oranında yaşanan artışa dikkat çekti.

Merkez Bankası''nda yapılan açıklama şu şekilde:

İmalat sanayisinde faaliyet gösteren 1.733 iş yeri tarafından temmuz ayı İktisadi Yönelim Anketi''ne verilen yanıtlar toplulaştırılarak değerlendirildi.

Anket sonuçlarına göre, imalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı, temmuzda bir önceki aya kıyasla 0,6 puan artarak yüzde 78,2''ye çıktı.

Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı da (KKO-MA) bir önceki aya göre 0,6 puan artışla yüzde 78,1 oldu. (AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar