Ekşi Sözlük’te tartışma konusu yarattı! AHBAP'a mı AFAD'a mı yardım göndermeliyiz?

Ekşi Sözlük’te tartışma konusu yarattı! AHBAP'a mı AFAD'a mı yardım göndermeliyiz?
Merkez üssü Kahramanmaraş, 6 Şubat Pazartesi günü Pazarcık ve Elbistan ilçesi 7,7 ve 7,6 şiddetinde iki depremle sarsıldı. Türkiye’nin 10 ilinden güçlü bir şekilde hissedilen deprem Orta Doğuda da büyük hasar ve can kayıplarına neden oldu. Depremzedeler için tek yürek olan yardımseverlerin AFAD’a mı yoksa AHBAP’a mı yardım göndermesi ise Ekşi Sözlükte tartışma konusu yarattı.

Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Mersin, Elazığ ve Şanlıurfa olmak üzere pek çok ilde büyük hasar açtı. Deprem gerçekleşen bölgelerde her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı artarken depremzedelere yapılan yardımlar Ekşi Sözlük’te tartışma konusu oldu.

İlk günden itibaren birçok kentte profesyonel anlamda arama kurtarma faaliyetleri başlamadı. Enkaz altında kalan vatandaşlar seslerini sosyal medya hesaplarından duyurmaya çalıştılar. Bu felaketin yaşandığı günlerde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) VE AHBAP depremzedelere yardım elini uzatırken Ekşi Sözlük’te ahbap’ın küçük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve bu kadar büyük bir organizasyonun altından kalamayacağını söyleyen kullanıcılar AFAD’ın ise bir devlet kuruluşu olduğunu ve çok daha iyi bir şekilde organize edeceğini söylüyorlar.

PEKİ AHBAP''A MI AFAD''A MI YARDIM GÖNDERMELİYİZ

AFAD’ın bir devlet kuruluşu olduğunu ve çok daha iyi organizede bulunacağını söyleyen Ekşi Sözlük yazarları şöyle konuştu; “ AFAD’ın gelen yardımları akılcı bir şekilde değerlendirileceğini söylüyor. İçişleri Bakanın" AFAD dışında bir yere yardım göndermek provokasyondur" dediği yerde şu düşünce ön plana çıkıyor: devletin insanların ahbap derneğini tercih etmesini sindiremeyeceği, hesaplarını didik didik inceleyeceği, en ufak açıkta yakalarına yapışacağı yüzde yüz.

AFAD’a aktaracağımız paraların ise ihtiyaç sahiplerine mi ulaştırılacağını, yoksa ensar vakfına, yandaşlara, seçim propogandasına mı harcanacağını denetleyebilecek durumda değiliz.

Çünkü hukukun işlediği, normal bir ülke değiliz. Çünkü daha önce toplanan deprem vergilerinin nereye gittiğini bile sorgulayamıyoruz. Çünkü ilkokulda iken Kızılay haftası vardı, hayat bilgisi dersinde Kızılay öğrenirdik, sonra 99 depreminde gördük ki övdüğümüz, şarkılar düzdüğümüz kurum bildiğin arpalıkmış, altmış yılda birkaç bin çadır alıp bir kenara koymaya bile zahmet etmemiş. Ben alın terimle kazandığım paramı nasıl kullanıldığının denetleneceğini bildiğim bir platforma, AHBAP derneğine bağışlamayı tercih ediyorum.”

İŞTE EKŞİ SÖZLÜK’ÜN BU KONUDAKİ YORUMLARI

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar