Fizik profesörü çürük binaların suçunu Allah'a attı! ''Deprem öldürmez Allah öldürür''

Fizik profesörü çürük binaların suçunu Allah'a attı! ''Deprem öldürmez Allah öldürür''
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker, çürük binaların suçunu Allah'a atarak "Deprem öldürmez Allah öldürür" paylaşımı yaptı.

Türkiye, 1999''da felaketi yaşamasına rağmen senelerdir alınmayan tedbirler nedeniyle Kahramanmaraş''ta olan depremlerin ardından 10 şehirde binlerce vatandaşını kaybetti.

Her depremin ardından kullanılan "deprem öldürmez, bina öldürür" sözü ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker tarafından "Deprem öldürmez Allah öldürür" olarak değiştirildi.

Yasal uyarılara karşın, sık yapılmayan denetimler nedeniyle yapılarda azami şartlara uymayan, malzemeden çalan ya da yapı esnasında kurallara riayet etse bile sonraki yıllarda yapılan değişiklikler ile binaların sağlamlığını tehlikeye atan müteahhitlerin suçunu Allah''a yükleyen Göker''e sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü. 

"MARS''TA BİLE OLSALAR ÖLECEKLERDİ"

Göker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni. Depremde ölenler aynı anda Mars’ta bile olsalar yine öleceklerdi. Ölüm mekana değil zamana bağlıdır” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar