İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Uzmanlar bu ilçelerde oturanları uyardı

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Uzmanlar bu ilçelerde oturanları uyardı
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem felaketinin ardından bu seferde gözler İstanbul’a çevrildi. İki defa Hatay’da gerçekleşen deprem İstanbul fay hattını da tetikledi mi? Peki İstanbul’da hangi bölgeler risk altında? İşte detaylar…

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin İstanbul’da gerçekleşecek olan büyük Marmara depreminde hangi ilçelerin tehlikede olduğu ise en çok merak edilenler arasında yer alıyor. İstanbul fay hattı üzerinde olduğu bilinen Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih’e her ihtimale karşı hazırlıklı olunması konusunda uzmanlar uyarıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 135 milyon insanı direkt etkileyen 7.8’lik depremin kurtarma çalışmaları sürüyor. Güney bölgesini yerle bir eden depremin ardından gözler bu defada büyük depremin beklediği Marmara’ya çevrildi. Uzmanlar büyük risk altında olan ilçeleri tek tek söyledi.

İŞTE BİRİNCİ DERECE RİSKLİ İLÇELER

Haritada fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne çıkıyor.

OLASI DEPREMDEN CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENECEK

Fatih''in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece''nin Menekşe-Kanarya ve Cumhuriyet Mahallesi, Avcılar, Beylikdüzü''ne bağlı Gürpınar''ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Büyükçekmece''nin Devebağırtan bölgesi, Kumburgaz ile Silivri''nin yanı sıra Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi de olası depremden ciddi şekilde etkilenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar