Kripto yatırımcılarına büyük şok! Yasaklandı

Kripto yatırımcılarına büyük şok! Yasaklandı
Afganistan'ın Taliban yönetimi kripto parayı yasakladı. Taliban, Afganistan'ın üçüncü büyük şehri Herat'ta operasyon düzenleyerek kripto para alıp satan 13 kişiyi tutukladı.

KRİPTO YATIRIMCILARINA BÜYÜK ŞOK! YASAKLANDI

Bloomberg''in haberine göre, Afganlılar servetlerini korumak ve değer kaybeden para birimlerine karşı korunmak için kripto paralara yönelmeye başladı. Bu karar da bu yönelmenin ardından geldi. 

Afganlıların kripto paralara yönelmesinin nedenlerinden biri yurtdışına para göndermeyi kolaylaştırması. 

Herat''taki polis "Merkez Bankası bize kripto para ticaretini durdurma emri verdi" dedi. Tutuklanan 13 kişiyi kefaletle serbest bırakılırken, kripto para şirketleri de teker teker kapatılıyor. 

KRİPTO PARA NEDİR?

Kriptografi ile güvence altına alınmış dijital bir para birimidir. Kripto para biriminin merkezi bir yönetim organı yoktur ve eşit katılımcıların oluşturduğu bir ağda çalışır. Kripto para ödemeleri şifrelenmiş bir şekilde yalnızca dijital formda bulunurken, işlemlerle ilgili bilgiler ağ düğümleri arasında dağıtılır. Kripto para nasıl alınır? Bunun en iyi yöntemi bir kripto para borsası ile çalışmaktır. İyi bir borsa ararken ne kadar güvenli olduğuna, ne kadar süredir faaliyette olduğuna ve kaç varlık ve özellik sunduğuna dikkat edin. WhiteBIT, geniş kripto para listesi ile iyi kripto borsaları için güzel bir örnektir. Platform, 2,5 milyondan fazla kullanıcısı ve marj ve vadeli işlemlerin yanı sıra sunduğu 400''den fazla işlem çifti ile güvenlik açısından dünya çapında sıralamalarda ilk iki borsa arasında yer alıyor.

KRİPTO PARA BİRİMLERİNİN ÖZELLİKLERİ

Kripto para birimleri, onları geleneksel (fiat) para birimlerinden ayıran bir dizi özelliğe sahiptir. Ayrıca, nitelikleri nedeniyle, bitcoin ve diğer kripto para birimleri fiat paranın dezavantajlarına sahip değildir ve sıradan insanların bunları kullanırken karşılaştıkları sorunları çözer. Kripto para birimleri, gerekli verileri içeren bir dijital bloklardan oluşan bir zinciri barındıran, merkezi olmayan veritabanlarından oluşan blok zincirleri üzerinde çalışır. İşlemler, NFT sahipliği vb. hakkında bilgiler içerir. Blok zincirlerinin merkezsizleştirilmesi, stabil çalışmalarını sağlar. Merkezi sunucuların bulunmaması ve bilgilerin ağın farklı düğümleri arasında dağıtılması, merkezi sunucunun arızalanması durumunda bile kullanıcıların dijital cüzdanlarına erişebilmesini mümkün kılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar