Kripto paralarda hareketlenme! Son 2 ayın zirvesinde

Kripto paralarda hareketlenme! Son 2 ayın zirvesinde
Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, ABD Merkez Bankası’dan faiz artırımlarında gevşeme sinyali verebileceği beklentisi nedeniyle son 2 ayın zirvesi olan 24.423 doları gördü.

KRİPTO PARALARDA FLAŞ HAREKETLENME!

ABD Merkez Bankası''nın (FED) sert faiz artırımlarına yönelik beklentilerin hafifletilmesiyle geçen haftadan itibaren yönünü yukarı çeviren kripto paralar, bu hafta da yükselişini sürdürdü. Dünyanın en büyük kripto parası yükselişe geçerken piyasa değeri de 492 milyar dolara ulaştı.

ETHEREUM DA ARTTI

Böylece Bitcoin 13 Haziran''dan bu yana ilk kez 25 bin dolarlık kritik seviyeyi aşmış oldu. Bitcoin dün 24 bin 423 dolara kadar çıkarken, gün içinde, 23 bin 600 dolar civarında dengelendi. İkinci büyük kripto para olan Ethereum da dün bin 956 dolar seviyesine kadar çıktı. Daha sonra Ethereum bin 870 seviyelerinden işlem gördü.

KRİTİK SEVİYE TAKİPTE

Bitcoin''de 25 bin dolar seviyesinin önemli olduğuna dikkat çeken analistler, bu hafta söz konusu seviyenin kalıcı olarak kırılıp kırılmayacağının takip edileceğini belirtti. Piyasalar FED''in yanı sıra, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı ve Avrupa''daki enerji gelişmelerini de yakından takip ediyor. Resesyon beklentileri yatırımlara yön veriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar