Kripto paralarda son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kripto paralarda son durum ne? İşte ayrıntılar...
Kripto para piyasaları haftaya sakin başladı. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? İşte ayrıntılar… 

İŞTE KRİPTO PARALARDA SON DURUM...

Haftasonu bir trilyon dolar sınırının üzerine çıkan kripto para piyasaları yeni haftaya sakin girdi. 

Coingecko''da yer alan haberlere göre piyasalar son 24 saatte değişim göstermedi ve 1.02 trilyon dolar seviyelerinde kaldı. 

Bitcoin ise aynı sürede binde 4 yükseldi. Saat 10.00 itibariyle BTC''nin fiyatı 19 bin 781 dolar seviyelerinde seyrediyor. 

Ethereum ise yüzde 1.1 yükseldi. ETH''nin fiyatı bin 567 dolara çıktı. Ripple ve Dogecoin de fazla değişim göstermedi. XRP''nin fiyatı binde 7 düşerek 32.8 cent olurken, DOGE ise binde 1 gerileyerek 6.2 centte kaldı.

KRİPTO PARA NEDİR?

Adını şifreleme birimi olan kriptografiden alan kripto para, sanal ve dijital bir para birimidir. Herhangi bir merkezi otoriteye bağlı olmayan bu para birimini, herhangi bir kurum veya kuruluş yönetemez. Sanal para birimi olan kripto paranın üretiminde, kullanıcı ve hesap bilgilerini bir koda dönüştüren kriptoloji biliminden faydalanılır. Kripto parada sanal cüzdanlar ve şifreler oluşturulur. Her bir bilgiye ulaşmak ve işlem yapmak için ise sanal kodlar oluşturulur ve güvenlik çemberi bu şekilde sağlanır. Matematik temelli şifrelenen dijital paralar, organik yapıdadır ve hiçbir kurum veya kuruluş tarafından takip edilemez. Bireysel kullanıcıların ürettiği kripto paraların, değer kaybı veya değer kazanması yine bireylerin tekelindedir ve arz talep dengesine göre bir paranın değeri değişebilir.

KRİPTO PARA NASIL ÜRETİLİR?

Peki, kripto para nasıl üretilir?  Şifreleme bilimi kriptografi kullanılarak matematiksel veriler eşliğinde üretilen kripto para çeşitleri, sanal ortamda kullanıcılar ile buluşur. Kripto paranın üretim işlemi ise kullanıcıların kazım yapması yoluyla olur. Kripto para madenciliği olarak da bilinen bu işlem birden fazla kullanıcının birim üretmesi ile olur. Üretilen kripto para çeşitlerinin birçoğunda üst sınır bulunur ve üretimde üst sınıra yaklaştıkça işlemler zorlaşarak üretim yavaşlar. Matematik bilgisine dayanan üretim aşamasında ihtiyaç duyulan ekipmanlar ise işlem gücü yüksek bir bilgisayar ve bir de internet bağlantısıdır. Bu ekipmanlara sahip birçok kullanıcı kripto para üretiminde aktif rol oynayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar