Piyasalar sarsıldı! Kripto paralarda büyük düşüş

Piyasalar sarsıldı! Kripto paralarda büyük düşüş
Kripto paralar haftanın son gününde büyük düşüşler yaşıyor. Bitcoin'deki düşüş yüzde 7'ye ulaşırken, toplam kripto para piyasasının toplam değeri de 1 trilyon liraya kadar geriledi.  

PİYASALAR SARSILDI! KRİPTO PARALARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Küresel piyasalardaki yön belirsizliği kripto paraları da etkiliyor. Haftanın son gününde kripto paralarda hızlı düşüşler yaşanıyor. 

Bitcoin bugün yüzde 6,82 düşüş ile 21,841.24 dolara inerken, en yüksek hacimli ikinci kripto para Ethereum ise 1,738 dolara geriledi. 

Dogecoin son 24 saatte yüzde 14 değer kaybederek 0.06996 cente kadar inmiş durumda... Solana da yüzde 11 düşüşle 36.27 dolara kadar indi.  

Bu düşüşlerle kripto para piyasasının toplam değeri yüzde 6,76 düşüşle 1.04 trilyon dolara kadar indi. 

KRİPTO PARA NEDİR?

Öncelikle kripto para kullanımı yanlıştır. Kriptoların para olması için hem mübadele aracı hem de değer saklama aracı olması gerekmektedir. Kriptolar şu anda servet değer saklama aracı iken mübadele aracı olma özelliğini sağlayamamıştır. Kısaca Bitcoin’i yatırım aracı olarak/değer saklama için  kullanabilirsiniz fakat bitcoinle gidip her yerde alışveriş yapamazsınız. Bu nedenle Kripto para yerine kripto varlık terimi daha uygundur. Kripto varlıkların geçmişi bitcoin’in doğuşuna kadar uzanır. İnsanların ilgisi ise tam olarak 2020 sonlarına doğru ortaya çıkan yükselişlerle bu piyasaya yönelmiştir. Kripto para piyasalarının en popüler kripto para birimleri Bitcoin, Ethereum ve AVAX’dır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar