Afet bölgesini 'vitrin' yaptılar! Depremzedelerin önünde satılık konteyner

Afet bölgesini 'vitrin' yaptılar! Depremzedelerin önünde satılık konteyner
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen bölgedeki ihtiyaç eksiklikleri devam ediyor. Kalacak bir çadır bile bulamayan depremzedelerin gözlerinin önünde konteyner satışı yapılması ise sert tepki topladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden en çok etkilenen illerin başında Hatay geliyordu.

En fazla can kaybının meydana geldiği Hatay''da, Samandağ ilçesindeki Uğur Mumcu Caddesi üzerinde yol kenarındaki bahçelere dizilen çadırların karşında, satılık konteyner ilanları ''pes artık'' dedirtti.  Çadırların karşısında yer alan 1+0 ve 1+1 olmak üzere 2 seçenekteki konteynerler, satın almak isteyen müşteriler tarafından inceleniyor.

"GÜNDE 10 İLA 20 TANE SATIYORUZ"

T24''ten Sibel Yükler''e konuşan yetkili, günde 10 ila 20 adet satış yaptıklarını söylüyor. Montaj ve kurulum dahil 1+0 konteyner 85 bin liraya, içinde tuvalet de olan 1+1 konteyner ise 95 bine satılırken, ödemeler peşin alınıyor. Konteyner satışında dekorasyon ve seçeneklere yönelik çeşitliliklerinin de bulunduğu belirten görevli, 
isteyene ahşap görünümlü isteyene mermer görünümlü konteyner ürettiklerini anlatıyor.

DEPREMDEN BERİ DUŞ ALAMAYANLAR VAR

Görme engelli babaanne, ailenin en büyüğü iken, çocukların en küçüğü ise bir buçuk yaşında. Aile, bir ay bulunca duş alacak imkâna sahip olamamışlar. Çadırların arkasında kendi imkanlarıyla yaptıkları bir alanda sağdan soldan topladıkları sularla yıkanabiliyorlar. Çocukların kıyafetleri ise gönüllüler tarafından getirilmiş.

Hep birlikte ufak bir bahçeyi paylaşan diğer çadırlardaki depremzedelerin de durumu pek iç açıcı değil. Çadırların arasına asılan ipe çoğunlukla çocuk çamaşırları dizilmiş.

Ailenin en büyüğü olan dede, banyo yapılan alanı gösterip, "36 gün olmuş, bir kere yıkandım" diyor. Düne kadar yemeklerini aldıkları aşevi bugün bölgeden ayrılmış. Ne su ne yemek ne ne para olduğunu söylüyorlar.

 

"PARANIN PULUN KIYMETİ KALMAMIŞ Kİ"

Bir ara yolun diğer tarafındaki konteynerlerin fiyatını da soran aile, ücrete şaşırınca "100 bin liranın bir kıymeti yok ki" yanıtını almış.

 

22 yaşında üç çocuk annesi kadının isyanı da aynı yolun iki yakasına sunulan hayatın ne kadar farklı olduğunu ortaya koyuyor: "Verecekleri 10 bini bırakın, 100 liramız bile yok."

DEPREMZEDELER KALAKACAK YER İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Kentten ayrılıp ayrılmak istemediği sorulan aile, çocuklar için gitmek istediğini ancak buna imkân olmadığını söylüyor. Tam karşılarındakileri elde edebilecek olanakları olmasa da devletin ya da gönüllülerin 9 kişilik ailelerine sunacağı bir konteyner istiyorlar.

Çadır alanından ayrılırken caddenin ilerisinde bir tabela görünüyor. Burası Ali İsmail Korkmaz Köprüsü. Etrafında yıkılan binaların enkazı hala kaldırılmamış. Yıkılmayan köprünün başındaki Ali İsmail Korkmaz tabelası hâlâ duruyor.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar