İstanbul’da satılık konutlarda %49 artış yaşandı.

İstanbul’da satılık konutlarda %49 artış yaşandı.
Konut fiyatlarındaki fahiş artış ve enflasyon nedeniyle İstanbul’dan başlayan göç, satılıkta olan konutların sayısını arttırdı.

Gayrimenkul veri analiz platformu Endeksa’nın verilerine göre, İstanbul’da satılığa çıkarılan konut sayısı, Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre % 53,8 oranında arttı. Satılık konut sayısı sadece Şubat ayında ise bir önceki aya göre % 49 arttı.

Düşük DASK ödemeleri de satış eğilimine ivme kazandırdı. Satılık sayısındaki hızlı yükseliş, konut fiyatlarındaki artış eğilimini de frenledi. Şubatta konut fiyatlarındaki değer artışı, yüzde 6’da kaldı.

Şubat ayında satılmayı bekleyen konutların en fazla artış gösterdiği ilçeler Adalar, Şile, Beykoz, Bakırköy, Büyükçekmece, Kadıköy ve Beşiktaş oldu. Adalar’da satılık konut stoku %79 artış gösterirken, yıllık değer artışı %119, şubat ayı değer artışı %6 olan Adalar’da konutların ortalama metrekare fiyatı 43 bin 946 TL, ortalama konut fiyatı 5 milyon 712 bin 980 TL oldu. Şubat ayında konut fiyatlarının %7 artış gösterdiği Şile’de satılık konut stoku %75artış gösterdi, ortalama metrekare satış fiyatı 31 bin 431 TL, ortalama konut fiyatı 5 milyon 500 bin 425 TL oldu. Beykoz’da ise şubat ayında satılık konut stoku %72 artış gösterdi. Şubat ayı değer artışının %6 olduğu Beykoz’da konutların ortalama metrekare satış fiyatı 46 bin 627 TL, ortalama konut fiyatı ise 9 milyon 418 bin 654 TL oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar