Adeta B12 deposu! Unutkanlığı silip atıyor

Adeta B12 deposu! Unutkanlığı silip atıyor
B12 eksikliği, sadece unutkanlık ve hafıza problemleri gibi sorunlara yol açmakla kalmaz, aynı zamanda vücut direncini azaltabilir ve bir dizi kronik hastalığın başlamasına neden olur. Hangi besinlerin B12 vitamini kaynaklarını doldurduğunu bilmek önemli. İşte hemen etki eden B12 vitamini deposu besinler...

jytrfgb-lagq.webp

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Genellikle kalsiyum kaynağı olarak bilinen süt ve süt ürünleri, aynı zamanda güçlü birer B12 kaynağıdır ve kemik sağlığını destekler.

her-gun-yumurta-tuketiyorsaniz-dikkat-yumurtanin-fazlasi-o-hastaliklari-tetikliyor-1546354142037.jpg

YUMURTA

Doğal bir B12 kaynağı olan yumurta, sindirim sorunlarını hafifletir ve günlük B12 ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar. Günde 1-2 adet yumurta tüketmek faydalı olur.

firinda-somon-foto-1024x683.jpg

SOMON

Yağlı balıklar arasında en zengin B12 kaynağı olan somon, hızlı etki eden besinlerden biri. Haftada 1-2 kez somon tüketmek, B12 ve omega-3 ihtiyacını karşılamak için etkili bir yöntem.

orduda-6-kisi-mantardan-zehirlendi-8760c5c0.jpg

KARACİĞER

B12 vitamini bakımından zengin olan karaciğer, günlük ihtiyacı büyük ölçüde karşılar. Ancak tüketilirken porsiyon kontrolü önemli.

MANTAR

Mantar, vücuttaki iltihap seviyelerini düşürmek ve birçok hastalığa karşı koruma sağlamak için önemli. Aynı zamanda B12 bakımından da zengindir ve günlük ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar