Yoğurdun içine koyup kaşık kaşık tüketin! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Yoğurdun içine koyup kaşık kaşık tüketin! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor
Bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışması için lifli besinlerin ve yeterli miktarda sıvı tüketiminin önemi büyük. İşte lezzetli, sağlıklı ve bağırsakları harekete geçiren besinler...

KETEN TOHUMU

Bağırsaklar için en etkili tohumlardan biri keten tohumu. 1 yemek kaşığı kahverengi keten tohumu, 2,8 gram lif içerir. Lif açısından zengin olan keten tohumu, aynı zamanda omega-3 yağ asitleri açısından da zengin. Bu nedenle salatalarınıza veya yoğurtlarınıza keten tohumu eklemeyi düşünebilirsiniz.

66153167a55adee7ac7147ad.webp

KİVİ

Lezzetli kivi, bağırsakları harekete geçiren bir mucize meyve. Orta boy bir kivi, 2,5 gram lif içerir ve sindirir siyah çekirdekler lif ve vitamin alımını artırır. 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, kivi tüketiminin bağırsak sistemini düzenlediği ortaya konmuş.

66153165a55adee7ac71479f.webp

YOĞURT VE KEFİR

Kefir ve yoğurt, sindirim sisteminin düzenlenmesi için önemli olan probiyotik bakterileri içerir. Kefir, bağırsakları temizleyerek ve sindirimi kolaylaştırarak bağırsak sağlığını destekler. Özellikle kabızlık gibi sindirim problemleri yaşayanlar için ideal bir içecek.

CHİA TOHUMU

Küçük boyutuna rağmen lif bakımından zengin olan chia tohumu, bağırsak sağlığını iyileştirir ve kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. 100 gram chia tohumunda 34.4 gram lif bulunur ve antioksidanlar ile mineraller de içerir.

66153166a55adee7ac7147a7.webp

YEŞİL KABAK

Yeşil kabak, yüksek lif ve su içeriğiyle bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sindirilebilir lifler ve vitaminler açısından zengin olan kabak, ana öğünlerinizde yoğurt ile birlikte tüketir.

TAZE SEBZE VE MEYVELER

Yeterli miktarda sebze ve meyve tüketmek, bağırsak sağlığını korumak için önemli. Yüksek lif ve besleyici içeriği sayesinde bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sistemi hastalıklarından korur.

66153166a55adee7ac7147a5.webp

KURUBAKLAGİLLER

Yüksek lif ve protein içeriğiyle kurubaklagiller, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Uzun süreli aralıklarla tüketildiğinde gaz problemine neden olur, bu nedenle dengeli ve ölçülü tüketilmeli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar