'Murcott' hasadı devam ediyor: Rusya ve Ukrayna satın almak için kapıda bekliyor

'Murcott' hasadı devam ediyor: Rusya ve Ukrayna satın almak için kapıda bekliyor
Türkiye'de en çok mandalina Adana'da üretiliyor. Hala hasadı devam eden Murcott mandalinasından bu yıl 1 milyon 350 bin ton rekolte bekleniyor.

Türkiye'de en çok mandalina üretilen şehir Adana, bu yıl 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefiyle dünya geneline mandalina ihraç ediyor. Kentte yaklaşık 340 bin dönüm alanda devam eden mandalina hasadında, şu anda W. Murcott cinsi mandalina toplanıyor. İşçilerin emeğiyle hasat edilen ve kamyonlarla iç ve dış pazarlara gönderilen mandalinanın kilogram fiyatı dalında 6 ile 6 buçuk lira arasında değişiyor. Bu yıl rekoltenin fazla olması çiftçileri sevindirirken, ürünler özellikle Rusya ve Ukrayna gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana'da bu yıl 3 milyon 200 bin ton narenciye rekoltesi beklediklerini belirtti. Erkenci çeşitlerin hasadının tamamlandığını ifade eden Doğan, şu anda sadece W. Murcott cinsi mandalina hasadının devam ettiğini söyledi. Doğan, şubat ayının ortalarına kadar devam edecek hasatta, don olayının yaşanmaması durumunda fiyatların biraz daha yükselebileceğini dile getirdi.

20240125aw127389-0.jpg

Adana mandalinasının dünya genelinde talep gördüğünü belirten Doğan, özellikle Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç edildiğini ifade etti. Rusya ve Ukrayna'nın en büyük pazarları olduğunu vurgulayan Doğan, kaliteli ürünlerin bu ülkelerden talep aldığını söyledi. W. Murcott cinsi mandalinanın dalında ucuz olmasına rağmen piyasaya sürüldüğünü ve yurt dışından talep gördüğünü belirten Doğan, çiftçilerin don olmaması durumunda daha iyi fiyatlar alabileceğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar