ABD’nin ünlü dergisi açıkladı! Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı kim olacak? İşte bomba isim

ABD’nin ünlü dergisi açıkladı! Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı kim olacak? İşte bomba isim
ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanının kim olabileceğini yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile açıklanan isim arasındaki farkların tek tek anlatıldığı yazıdaki detaylar büyük dikkat çekti.

Amerikan Foreign Policy dergisi Selçuk Bayraktar’ın Türkiye’nin yeni lideri olabileceğini yazdı. Halil Karaveli imzalı analizde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın drone yapan damadı bilinen bir isim haline geldi. Tekno milliyetçiliği ve popüler cazibesi onu ülkenin bir sonraki lideri yapabilir” ifadeleri yer aldı.

“SİYASETE GİRME SİNYALİNİ VERDİ”

AKP’nin Mayıs seçimlerinde yüzde 35,6 oy oranına düştüğünü anımsatan Karaveli, Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde son kez aday olacağını ve “kutsal bayrağı gençlere devredeceğini” söylediğini yazdı. Halil Karaveli'nin Selçuk Bayraktar’ın Erdoğan’ın yerini doldurmaya en uygun kişi olabileceğini belirttiği analizinden öne çıkan bölümler şöyle:

Türkiye'nin askeri-teknolojik başarıları Bayraktar'ı kamuoyunda öne çıkardı ve kendisi laik-dindar ayrımını aşan popüler bir tekno-milliyetçilik biçiminin aktif propagandasını yapıyor. Çalışan sınıflar yoksulluğa sürüklenirken, milli soyluluk teklifi yetersiz kalmaya mahkûmdur. Erdoğan'ın veliahtının, tekno-milliyetçiliğini maddi faydalarının kitleler tarafından paylaşılacağına dair bir güvence ile eşleştirerek sosyal milliyetçilik sunması gerekecektir.

depophotos-17935377-gqa5.jpg

BAYRAKTAR’IN ERDOĞAN’DAN FARKI NE?

Her ne kadar denemiş olsa da, Erdoğan muhafazakar ve seküler milliyetçiliğin ideolojik birleşimini tam anlamıyla gerçekleştiremiyor. Kariyerinin uzun yıllarını laik-dindar ayrışmasını körükleyerek geçirdiği için laik milliyetçilerin çoğunluğu ona güvenmiyor.

Buna karşın, Bayraktar'ın tekno-milliyetçiliğinin dini bir tonu yok ve o, dindar milliyetçilerin milli soyluluğa olan bağlılığını paylaşan, benzer şekilde dışarıda güçlü olma perspektifini destekleyen ve Türkiye'nin askeri-endüstriyel başarılarından gurur duyan seküler bir milliyetçi seçmen kitlesine hitap ediyor.

Selçuk Bayraktar, Türk elitleri arasında benzersiz bir şekilde, hem dindar hem de seküler seçmenleri heyecanlandıran ve birleştiren ulusal hırsları temsil ediyor; ancak ulusal düzeyde kazanmak için sosyoekonomik açıdan kapsayıcı bir vizyon oluşturması gerekiyor.

778771-1358653100.jpg

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar