AB ve ABD'den sonra bir ülke daha Tiktok'u yasakladı

AB ve ABD'den sonra bir ülke daha Tiktok'u yasakladı
Dünyada en çok tercih edilen sosyal bir platform olan TikTok'a Kanada'dan engel geldi. Hükümet çalışanlarına, veri toplama yöntemlerinin güvensiz bulduğundan TikTok'u yasakladı.

TikTok, çeşitli kesimlerce sert bir şekilde eleştiriliyor. Örneğin ABD. Hatırlayanlar olacaktır; ABD hükümeti TikTok''un Çin''e veri aktardığını ve ulusal güvenlik sorunlarına yol açtığını ileri sürerek, TikTok''un kamu kurumlarında kullanılan akıllı telefonlara yüklenmesini yasaklamıştı. Bugün benzer bir hamle Kanada''dan geldi.
Kanada, hükümet çalışanlarının kullandığı tüm cihazlarda TikTok’u yasaklıyor. Gerekçeyse veri toplama yöntemlerinin güvensiz bulunması.

Karar, Avrupa Komisyonu’nun benzer bir yasak koymasından günler sonra geldi.

Kanada’nın kişisel gizlilik konusunda düzenleyici kurumları, platformun kişisel bilgileri toplaması, kullanması ve ifşa etmesiyle ilgili endişeler nedeniyle TikTok’un mercek altında olduğunu söylemişti.

Kanada’nın hamlesi, son yıllarda Ottava’nın Çin’in seçimleri etkilemeye çalıştığı ve hava-deniz gözetleme faaliyetleri yürüttüğü yönündeki suçlamalarıyla gerginleşen ilişkilerde yeni bir sorun olma potansiyeli taşıyor.

PEKİ TİKTOK BU DURUMA NE DİYOR?

“Hükümet yetkilileriyle her zaman buluşup, Kanadalıların mahremiyet ve güvenliğini nasıl koruduğumuzu anlatmak isteriz fakat bu şekilde TikTok’u hedef göstermek ortak bir amaca hizmet etmiyor.” şeklinde konuşan TikTok sözcüsü, Kanada''nın neden yasaklama yaptığını anlamadıklarını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar