31 Mart yerel seçim takvimi yayımlandı

31 Mart yerel seçim takvimi yayımlandı
YSK 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlanan takvim belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye'nin dört bir yanında yerel yöneticileri belirleyecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin tüm ayrıntılarını içeren seçim takvimini kamuoyu ile paylaştı.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimler için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü duyuruldu. Seçim sürecine dair önemli tarihler ve düzenlemeler, vatandaşların ve adayların bilgisine sunuldu.

Seçim sürecinin önemli aşamalarından biri olan seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına 29 Şubat'ta başlanacak ve 24 Mart'ta tamamlanacak. Bu belgeler, vatandaşların oy kullanacakları yer ve sandıkları öğrenmelerini sağlayacak.

Siyasi partilerin ilçe ve il başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri için aday listelerini 17.00'ye kadar ilgili seçim kurullarına sunmaları gerekiyor. Bağımsız adayların da aynı süre zarfında başvurularını tamamlamaları bekleniyor. Aday listelerindeki eksikliklerin giderilmesi için 22 Şubat'a kadar süre tanındı.

23 Şubat'ta geçici aday listelerinin ilan edilmesi ve aynı gün itiraz sürecinin başlaması planlanıyor. Kesin aday listeleri ise 3 Mart'ta kamuoyuna açıklanacak. Seçim propagandası ve yasaklarının başlangıcı olan 21 Mart, siyasi partiler ve adaylar için önemli bir tarih olarak öne çıkıyor.

35 SİYASİ PARTİ SEÇİME GİRİYOR

Seçim günü olan 31 Mart'ta, 35 siyasi partinin birleşik oy pusulasındaki yerleri YSK tarafından belirlenen kura sonucuna göre sıralandı. Bu düzenleme, seçmenlerin oylarını kullanırken daha kolay bir rehberlik sunacak.

Ayrıca, YSK, seçimin Mart ayında yapılacak olması nedeniyle, özellikle doğu bölgelerindeki hava koşullarını ve gün ışığından en etkin şekilde yararlanılmasını göz önünde bulundurarak, 32 ilde oy verme saatlerini bir saat erkene aldı. Bu değişiklik, seçim gününün sorunsuz ve verimli geçirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Bu kapsamlı seçim takvimi, Türkiye'nin demokratik sürecinin işleyişine dair önemli bir adımı temsil ediyor. Vatandaşların ve siyasi partilerin, belirlenen tarih ve kurallara uyarak, seçim sürecine aktif katılımları bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar