Son dakika... CHP'de Hatay krizi sona erdi: Lütfü Savaş hakkında karar verildi

Son dakika... CHP'de Hatay krizi sona erdi: Lütfü Savaş hakkında karar verildi
Cumhuriyet Halk Partisi, tartışmaların odağında olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile “yola devam” kararı verdi.

CHP, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından protestoların odağında olan ve yeniden aday gösterilmesi tartışılan Lütfü Savaş ile ilgili kararını verdi. Parti, Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verdi.

lutfu-savas.webp

Partiden yapılan açıklamada, il örgütü, ilçe örgütü, ilçe belediye başkan adaylarının talep ve mutabakatları doğrultusunda Savaş’ın adaylığının devamına karar verildiği bildirildi.

"LÜTFÜ SAVAŞ’IN ADAYLIĞININ DEVAMINA KARAR VERİLMİŞTİR.”

CHP’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir.”

NELER OLMUŞTU?

CHP Parti Meclisi’nin (PM) 10 Ocak’ta aldığı kararla mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için yeniden aday gösterilmişti. Savaş, adaylığı açıklandıktan sonra 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hataylılar tarafından protesto edilmişti. Adaylığıyla ilgili tartışmalar başlayan Savaş’ın ismi, CHP’nin önceki gün Ankara’da düzenlediği 31 Mart Yerel Seçimler Aday Tanıtım Toplantısı’nda okunmadı. Bu da Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının değiştirilebileceği yorumlarına neden olmuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar