31 Mart gecesi Genel Merkez karıştı: İstifa etmek isteyen Akşener’e kimler engel oldu

31 Mart gecesi Genel Merkez karıştı: İstifa etmek isteyen Akşener’e kimler engel oldu
Yerel seçimlerden oy kaybı ve büyük bir hüsranla çıkan İYİ Parti, kurultay kararı aldığını duyurmuştu. Gazeteci İsmail Saymaz, Genel Başkan Akşener'in seçim gecesi istifa kararı aldığını ama ona yakın iki ismin engel olduğunu açıkladı. Peki bu iki isim kim? Detaylar haberde…

Yerel seçimlere ilk defa ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti, yüzde 0,63 oy alarak İBB seçimlerini altıncı sırada tamamladı.

Türkiye genelinde de yüzde 3,77 oranında oy alan partide, seçim sonuçlarının ardından birçok isim istifa ettiğini açıkladı.

İlk istifa haberi 31 Mart akşamı Türkiye genelinde sandıkların yüzde 25'i açıldıktan sonra İYİ Partili Bilge Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, Meral Akşener'i istifaya davet ederek partideki Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden ayrıldı.

YILMAZ'DAN SONRA ART ARDA İKİ İSTİFA

Yılmaz'ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

iyi-partinin-istanbul-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-bugra-kavuncu-istifa-karari-aldi-nrit.jpg

Kavuncu, "Daha önce ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerin birçoğunda parti aidiyeti neredeyse yok olmuştur" diyerek istifasının gerekçelerini dile getirdi.

Bu istifaların ardından İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevinden istifa ettiğini duyurdu. Akburak, "Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Her daim liderimizin yanındayım" ifadelerini kullandı.

PARTİDEN KURULTAY KARARI

Seçim sonuçları ve ardından gelen istifaların etkisiyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldığını açıkladı.

Partide artarda istifalar yaşanırken, Genel Başkan Meral Akşener’in istifa etmemesi tartışmalara yol açmıştı. İstifa çağrılarına yanıt vermeyen Akşener ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

meral.jpg

AKŞENER'İN İSTİFASINA ENGEL OLAN İKİ İSİM

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında, 31 Mart seçim gecesi Akşener’in istifa etmek istediğini yazdı.

Akşener’in o gece ekibine ertesi gün “İstifa ediyorum” dediğini aktaran Saymaz, varlığını Akşener’e borçlu olanların liderlerini istifadan vazgeçirdiğini belirtti.

İYİ Parti’de henüz suların durulmadığını ifade eden Saymaz, “İstifa beklentisi git gide artıyor. Akşener, önceki gün partinin ağır toplarıyla görüşerek, fikirlerini sordu” dedi.

Akşener’e Koray Aydın ve Cihan Paçacı’nın “İstifa etmelisiniz” dediğini aktaran Saymaz, Oktay Vural ve Müsavat Dervişoğlu’nun Akşener’in kalmasını istediğini aktardı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar